Sedma epizoda: POMAHNITALI NEKROFILIČAR, Gradski Magazin

Sedma epizoda: POMAHNITALI NEKROFILIČAR

Čuveni Ted Bandi je bio pomahnitali nekrofiličar

Taman kad ste pomislili da od Džon Vejn Gejsija nema goreg, verujte mi, prevarili ste se.

Rođen je u Burlingtonu u državi Vermont kao Teodor Robert Kovel. Oca nikad nije upoznao. Dok mu se majka, tokom njegovog odrastanja, pretvarala da mu je sestra a baba i deda da su roditelji. Razlog tome je društvo. Sramota je bila da se ne poznaje otac deteta, a i nisu želeli da ga svi u zajednici nazivaju kopile. 1951. godine kuvar Džoni Bandi oženio je Luis Kovel i usvaja njenog sina. Ted kao 19-godišnjak upisuje prava i za vreme studija učestvuje u predsedničkoj kampanji Potpredsednika Amerike Nelsona Rokfelera, da bi se nakon diplomiranja pridružio Džonu Evansu guverneru u njegovoj kampanji. Međutim, ubrzo nakon toga kreće horor.

Nekrofiličar, Sedma epizoda: POMAHNITALI NEKROFILIČAR, Gradski Magazin
Slika sa FBI poternice 1978 godine

Zbog neuzvraćene ljubavi stjuardesa Loni Trumbel i njena koleginica Lisa Vik, dok su spavale, bivaju monstruozno ubijene sa nekoliko udaraca pajserom u glavu. Teda je akcija veoma uzbudila te okreće žrtve na stomak, skida sa njih odeću i seksualno se iživljava dok tela obilno krvare. Nakon što se iskalio na nesrećnim devojkama, samo je izašao napolje a tela ostavio. Tad je sve počelo.

Nekrofiličar, Sedma epizoda: POMAHNITALI NEKROFILIČAR, Gradski Magazin
Ted Bandi za vreme izricanja kazne

Bio je harizmatičan i markantan mladić koji je lako sklapao poznanstva sa naivnim tinejdžerkama koje su uz malo obmane i ubeđivanja rado polazile za njim da mu pomognu oko neke sitnice ili izađu sa njim na kafu, to im je bila fatalna greška. Lepe, mlade devojke počele su da nestaju preko noći. Linda Heli, Dona Manson, Suzan Rankort, Roberta Parks, Šeril Tomas i još mnoga druga imena počela su da se pojavljuju u svim medijima. ’’Serijski ubica i nekrofil na slobodi čuvajte se’’ glasili su naslovi. Ubistvo samo po sebi je najveći mogući zločin. Međutim. Brutalno i maksimalno poniženje ove su devojke doživele, kao i njihove porodice zatičući svaku narednu devojku ubijenu, obnaženu, silovanu i u nekoj seksualnoj pozi ostavljenu. U sedam država napuštao je silovana izmasakrirana ženska naga tela u položajima koja se najčešće primenjuju za vreme seksa. Policija je tokom uviđaja i detaljnih istraživanja shvatila da je Ted sa žrtvama imao seks nakon što ih je ubio.
Svrativši do Vašingtona uleteo je u sobu 18-godišnje Džoni Lens i udario je nekoliko puta metalnom šipkom po glavi. Kad je stigla policija imala je šta da vidi. Nesrećna devojka je još uvek davala znake života, sa nestvarnim bolovima. Glava joj je bila skoro smrskana a unutrašnji organi uništeni jer je šipka bila do pola zabijena u vaginu. Džoni Lens nije preživela, kao ni Margaret Bouman koja je zatečena kako leži na stomaku. Njena glava je bila izobličena do neprepoznatljivosti. Imala je najlon čarapu oko vrata, izlomljenu kičmu i unakaženi vaginalni deo.

Nekrofiličar, Sedma epizoda: POMAHNITALI NEKROFILIČAR, Gradski Magazin
Tokom suđenja

Ted Bandi prvi put u zatvoru bio je 1975. godine zbog silovanja i ubistva Kerin Kembel, inače njegove 14te žrtve. Pobegao je nakon dve godine skokom sa drugog sprata zatvorske biblioteke. U begu je proveo 6 dana, da bi ga ponovo uhapsila policija Greenwood Springsa. Drugo bežanje desilo se 30 decembra 1977. godine i mesec i po dana uspeo je da se krije od FBI-ja. Zvanično drugi najveći serijski ubica nekrofiličar u istoriji Amerike napravio je pokolj među mladim devojkama, ali to nije sve. Tokom desetogodišnjeg suđenja dokazano mu je 36 žrtava u sedam američkih saveznih država, međutim sudstvo tvrdi i danas da je taj broj trocifren. Ted Bandi se, shodno diplomi pravnog fakulteta, odlučio da sam bude svoj advokat i brani se od optužbi. Koliko je bio uspešan u toj ulozi govori činjenica da je za kaznu dobio električnu stolicu, na koju je seo 24 januara 1989. godine. Tog jutra preko puta zatvora skupilo se oko dve hiljade ljudi koji su navijali kao na stadionu, a u trenutku kad je stolica upaljena, oko 7:16 po lokalnom vremenu usledio je i pravi vatromet. O čoveku koji je toliko lošeg uradio da i ne može sve da stane u ovaj tekst svedoče dokumentarni filmovi koji su preplavili internet, knjige o njegovoj biogragiji, kao i film rađen po životnoj priči Teda Bandija ’’Bundy’’. Međutim moj savet je pogledati dokumentarni film o najozloglašenijem serijskom ubici u istoriji Amerike.

Nekrofiličar, Sedma epizoda: POMAHNITALI NEKROFILIČAR, Gradski Magazin
Beživotno telo Ted Bandija, uz osmeh na njegovom licu

Ted Bundy (Amerika 1946 – 1989)

  • Klasifikacija:                      serijski ubicaNekrofiličar, Sedma epizoda: POMAHNITALI NEKROFILIČAR, Gradski Magazin
  • Zločin:                                 silovanje, ubijanje, nekrofilija
  • Broj žrtava:                         36+
  • Period ubijanja:                 1961 – 1978
  • Uhapšen:                             15 februar 1978
  • Profil žrtava:                       mlade devojke
  • Lokacija:                              Vašington, Juta, Oregon, Florida, Ajdaho – Amerika
  • Kazna:                                  Električna stolica 24 januar 1989 godine

 

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!, Gradski Magazin

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin