Sedmi po redu Mikser festival!, Gradski Magazin

Sedmi po redu Mikser festival!

Sedmi po redu Mikser festival, “Neizdrž”, traje od 3. do 7. juna, obuhvatiće devet programskih celina i odvijaće se na različitim lokacijama širom Savamale. Pet dana, dva stejdža i desetine izvođača obeležiće muzički program ovogodišnjeg Mikser festivala.

Sedmi po redu Mikser festival!, Gradski Magazin

Na prostoru nekadašnjeg Miksališta, u Mostarskoj ulici br. 5, otvara se Open stage, bina na otvorenom, koja smešta i do 2500 ljudi. Novi stejdž predstavlja centralnu tačku muzičkog programa festivala, te će upravo na ovoj lokaciji nastupiti neki od najznačajnijih izvođača iz Srbije i regiona.

Svečano otvaranje muzičkog programa Mikser festivala 2015 biće u znaku bluza. Na novotvorenom stejdžu 3.juna, predstaviće se mladenovački bluz sastav, Cotton pickers. Njihov energični nastup biće uvertira za koncert renomirane bluz muzičarke, Ane Popović, koja će se nakon sjajnog januarskog koncerta ponovo naći pred beogradskom publikom.

Sedmi po redu Mikser festival!, Gradski Magazin

Drugog dana festivala, 4. juna, nastupiće legendarni “Partibrejkersi” i furiozna trojka iz Beograda “Straight Mickey And The Boyz”.

Ljubitelji alternativnog zvuka uživaće u drugom danu festivala. Distorzirani bas i atmosferični gitarski tonovi beogradskog sastava E-play rezervisani su za početak večeri. Tokom večeri, posetioce čeka i nešto tvrđi zvuk momaka iz benda Eyesburn, dok će šabački pank-rokeri, Goblini imati čast da zatvore drugo veče festivala.

Subota veče započeće uz rok i pop noise zvuk benda Artan Lili, koji je za kratko vreme osvojio publiku u regionu. Potom slede Splićani, TBF (The Black Fleet), koji će svojom jedinstvenom fuzijom hip-hopa i roka napraviti nezaboravnu atmosferu. Open stage će trećeg dana festivala ugostiti i Darkwood dub, sastav koji već godinama stoji kao sinonim za kvalitetan rok zvuk.

Poslednje večeri festivala talas dobre energije stići će uz zvuke trube. Dejan Petrović će sa svojim Big bendom pokrenuti tela, dok će glasne žice razmrdati sastav Viva Vox. Poslednjeg dana festivala nastupiće i Lorna Wing, prošlogodišnji pobednik Mikserovog muzičkog konkursa, kao i ovogodišnji pobednik, koji će biti odabran za vreme Mikser festivala.

Sedmi po redu Mikser festival!, Gradski Magazin

Bogat muzički program posetioci mogu da očekuju i u Mikser House-u. Prve dve večeri rezervisane su za poštovaoce džeza a za dobar provod zaduženi su Naked i Hashima dok će petak veče dobarim gruvom obojiti sastav Eyot. Trećeg dana festivala, energične Sarajlije preuzimaju Mikser House – imena SkrozVelahavle i Dvadesetorica garantuju nezaboravnu žurku. Uz lagane džez i bluz zvuke Katarine Pejak i prijatelja publika će uploviti u poslednje veče festivala. Za sam kraj večeri sačuvan je kvalitetan deep house zvuk momaka iz Soul Print Recordings-a sa kojim će muzički program biti zaključen.

Sedmi po redu Mikser festival!, Gradski Magazin

Ulaznice za muzički program Mikser Festivala 2015 na otvorenom stejdžu su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 1000 dinara za pojedinačne (na dan svakog koncerta, cena će biti 1200 dinara) i 3000 dinara za petodnevni komplet ulaznica, dok je muzički program u Mikser House-u besplatan za sve posetioce.

 Raspored programa:

Sreda, 3. jun

21.00 – 22.00 Cotton Pickers

22.00 – 00.00 Ana Popovic&Band

Četvrtak, 4. jun

21.00 – 22.00 Straight Mickey and the Boyz

22.00 – 00.00 Partibrejkers

Petak, 5.  jun

21.00 – 22.00 E-Play

22.00 –  00.00 Eyesburn

00.00 – 02.00 Goblini

Subota, 6. jun

21.00 – 22.00 Artan Lili

22.00 – 00.00 TBF

00.00 – 02.00 Darkwood Dub

Nedelja, 7.  jun

20.00 – 20:30 Lorna Wing & Enormna Blajsna (Pobednik konkursa za mlade bendove „Jedra“)

21.00 – 22.00 Viva Vox

22.00 – 00.00 Dejan Petrović Big Band

O Zorica Stojković

Proveri takođe

REZULTATI ZA PRVI KVARTAL FINANSIJSKE 2023. GODINE RAST ZA REKORDNE LETNJE LETOVE, Gradski Magazin

REZULTATI ZA PRVI KVARTAL FINANSIJSKE 2023. GODINE RAST ZA REKORDNE LETNJE LETOVE

Wizz Air Holdings Plc („Wizz Air“ ili „kompanija“), jedna od najodrživijih evropskih avio-kompanija sa najvećom …

Evo šta priprema Tranzit posle “krvave” noći!, Gradski Magazin

Evo šta priprema Tranzit posle “krvave” noći!

Vikend za nama u prestonici obeležila je “krvava” tematska žurka pod nazivom “Niske strasti” u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin