ponovo, “Seksualne neuroze naših roditelja” ponovo u Narodnom pozorištu, Gradski Magazin

“Seksualne neuroze naših roditelja” ponovo u Narodnom pozorištu

“Seksualne neuroze naših roditelja” sa izmenama u podeli, od danas ponovo na repertoaru – Scena “Raša Plaović” u Narodnom pozorištu.

Posle pauze od nepunih 11 meseci, drama Lukasa Berfusa “Seksualne neuroze naših roditelja”, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, ponovo je, sa izmenama u podeli, uvrštena u dramski repertoar Scene “Raša Plaović”.

Berfusov komad, koji će biti izveden u subotu 28. februara (20,30), je surova, intrigantna priča o inicijaciji jedne mlade žene u svet odraslih, odnosno njenom suočavanju s društvenom stvarnošću.
U središtu radnje je devojčica Dora, u tumačenju Vanje Ejdus, koja je zbog psihičkog oboljenja godinama bila izolovana od sveta. Njen prvi pravi susret sa svetom odraslih počinje onog trenutka kada njeni lekari odluče da prekinu terapiju lekovima…
Za razliku od većine evropskih postavki u kojima se kroz lik Dore razmatra odnos društva prema mentalno zaostaloj deci, u režiji Tanje Mandić Rigonat, koja je uradila i izbor muzike, glavna junakinja nije ilustracija jedne konkretne bolesti ili mentalne poremećenosti, već umetnička slika osobe koja je primorana da se prilagodi društvu.

ponovo, “Seksualne neuroze naših roditelja” ponovo u Narodnom pozorištu, Gradski Magazin
U podeli su i Igor Đorđević (Fini gospodin), Vanja Milačić (Dorina majka), Zoran Ćosić (Dorin otac), Bojan Krivokapić (Dorin šef), Branko Cvejić (Dorin doktor) i Dobrila Stojnić (Žena, šefova majka).
Maja Pelević je dramaturg, Aleksandar Denić scenograf, Milena Jevtić Ničeva Kostić kostimograf, dr Ljiljana Mrkić Popović je bila zadužena za scenski govor, a Damjan Kecojević za scenski pokret.

Predstava je premijerno izvedena 30. aprila 2008, a poslednji put na repertoaru je bila 5. aprila prošle godine.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

U Kotoru je održan Regionalni sastanak lidera Zapadnog Balkana pod sloganom “Jedna regija, zajednička vizija”. …

, Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju, Gradski Magazin

Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju

Drugo izdanje izuzetno uspešnog HR.Weekenda održaće se i ove godine u sklopu Weekenda.17, i to …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin