, SEKTOR ONLINE OBRAZOVANJA U SRBIJI PORASTAO ZA 393%, Gradski Magazin

SEKTOR ONLINE OBRAZOVANJA U SRBIJI PORASTAO ZA 393%

, SEKTOR ONLINE OBRAZOVANJA U SRBIJI PORASTAO ZA 393%, Gradski MagazinPandemija koronavirusa je navela mnoge da počnu da se bave online obrazovanjem i samo u Srbiji je obim transakcija porastao gotovo četiri puta, podaci su Payoneera. Od svih uplata izvršenih putem globalne platforme Payoneer, najviše uplata u ovom sektoru u Srbiji je zabeleženo preko platforme BedaKid.

  1. kvartal 2021. u odnosu na 1. kvartal 2020. godine

Sektor online obrazovanja u Srbiji je u 1. kvartalu 2021. godine ostvario četiri puta veći broj uplata nego u prva tri meseca 2020. Obim transakcija u ovom sektoru je skoro učetvorostručen (393%), dok je broj klijenata više nego utrostručen (312%), uz rast prosečnog obima uplata u odnosu na 1. kvartal 2020. godine.

„Pružanje usluga online obrazovanja iz Srbije u inostranstvo u poslednjih godinu dana beleži veliki konstantan rast. To je vrlo atraktivan segment, u kojem radi veliki deo frilensera u Srbiji, kojima to predstavlja osnovni izvor prihoda. Rast pojedinačne vrednosti uplate po korisniku pokazuje da se naši ljudi još više cene na međunarodnom tržištu online obrazovanja. Nastavićemo da radimo na unapređenju naših servisa, kako bismo našim korisnicima obezbedili brzu i jednostavnu uslugu i pomogli da još brže napreduju”, – izjavio je Nikola Mehandžić, Business Development direktor Payoneera u Srbiji.

Najveći porast uplata u Srbiji u sektoru online obrazovanja u 1. kvartalu 2021. godine izvršen preko globalne platforme Payoneer je zabeležen na platformi BedaKid – 595%, za kojom slede Langroom LTD sa rastom od 237%, Whales English eLearning China – 221%, Preply.com – 191%, Bibo Global E-learning Singapore – 144% i EF Language Learning Solutions – 138%, Udemy 101%, Italki HK Limited – 94%, Palfish – 71%, Dadaabc – 65%.

Gledano po gradovima u Srbiji, Beograd se nalazi na prvom mestu u sektoru online obrazovanja po ukupnom obimu transakcija izvršenih putem ove globalne platforme sa učešćem od 27,5%, a slede ga Niš – 13,7%, Novi Sad sa 11,5%, Kragujevac – 3,7%, Zrenjanin i Leskovac sa po 1,8% i Subotica – 1,1%. U poređenju sa obimom transakcija po gradovima u prva tri meseca 2020, najveći porast je zabeležen za Kragujevac – 846%, Novi Sad – 715%, Niš – 635%, Leskovac – 587%, Subotica – 464%, Zrenjanin – 351% i Beograd – 298%.

O Payoneeru:

Payoneer (NASDAQ: PAYO) predstavlja pouzdanog svetskog partnera za digitalnu trgovinu na bilo kom mestu. Payoneer svakom biznisu, na bilo kom tržištu, obezbeđuje tehnologiju, veze i samopouzdanje da učestvuje i raste u novoj globalnoj ekonomiji.

Payoneer od 2005. godine stvara i upravlja istinski globalnim ekosistemom kako bi ceo svet mogao da ostvari svoj potencijal. Podsticanjem rasta klijenata, od preduzetnika u usponu na tržištima u razvoju do vodećih svetskih digitalnih brendova kao što su Airbnb, Amazon, Google, Upwork i Walmart, Payoneer nudi bezbrojne mogućnosti koje su vam na raspolaganju.

 

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI, Gradski Magazin

ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI

Ava shopping park za manje od dve godine posetilo više od 2 miliona ljudi, a …

, Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta, Gradski Magazin

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta Kada uređujemo naš životni prostor trudimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin