Kolarcu, SEVDAH SENZACIJA NA KOLARCU, Gradski Magazin

SEVDAH SENZACIJA NA KOLARCU

SEVDAH SENZACIJA – PREMIJERA NA KOLARCU

U nedelju 24. maja na Kolarcu nastupa ansambl Halka koji je u kratkom periodu postao regionalnom sevdah atrakcijom i “novim evropskim muzičkim fenomenom”, kako ga je ocenio ljubljanski dnevnik Delo.
Reč je o sastavu koji čine neki od ponajboljih instrumentalista iz Bosne i Hercegovine – gitarista Dino Šukalo, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, kontrabasista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović, predvođeni jedinstvenim pevačem Božom Vrećom.
Kolarcu, SEVDAH SENZACIJA NA KOLARCU, Gradski Magazin
Halka izvodi sevdalinke velikana poput Radeta Jovanovića, Joze Penave, Zaima Imamovića, Selvera Pašića ali i nepoznatih autora, dok posebno mesto u repertoaru imaju autorske pesme Bože Vreće.
Koncerti ansambla Halka odišu jedinstvenom atmosferom, odličnom izvedbom i vrhunskim performansom koji na sevdah baca novo svetlo istićući najlepšu stranu tradicionalne muzike bez primesa elemenata koji sevdahu nisu svojstveni.
Velikim koncertom u Kolarčevoj zadužbini Halka će završiti regionalnu turneju kojom promovira svoj drugi album O ljubavi, objavljen kao i njihov prvenac za sarajevski Gramofon. Turneju su proteklih meseci obeležile odlične kritike medija te rasprodani koncerti u zagrebačkom Vatroslavu Lisinskom, ljubljanskom Cankarjevom domu, podgoričkom KIC-u Budo Tomović, banjalučkom Banskom dvoru te u Bosanskim kulturnim centrima u Tuzli i Sarajevu.
Ulaznice za koncert na Kolarcu, koji će biti premijerni nastup Halke u Srbiji, mogu se kupiti po ceni od 1200 i 1500 din.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin