, SHAPING FUTURES” –  DRUŠTVENO ODGOVORNA INICIJATIVA PRVI PUT U SRBIJI U SARADNJI SA ŠKOLOM ZA NEGU LEPOTE, Gradski Magazin

SHAPING FUTURES” –  DRUŠTVENO ODGOVORNA INICIJATIVA PRVI PUT U SRBIJI U SARADNJI SA ŠKOLOM ZA NEGU LEPOTE

“Shaping Futures” je internacionalna, društveno odgovorna inicijativa koja uvodi mlade ljude u veštine frizerskog zanata. Inicijativa polaznicima pruža edukacije, kompetencije i osnovne materijale. Najvažnije, jača njihovo samopouzdanje kako bi otključali svoj potencijal, a samim tim im omogućava da poboljšaju svoje šanse u životu. “Shaping Futures” inicijativa je prvi put pokrenuta 2010. godine u Kambodži, kada su frizeri iz Japana obučili decu sa ulica, kako bi samostalno počeli da rade i zarađuju za svoj život. Do sada je uspešno realizovana u preko 30 zemalja.

, SHAPING FUTURES” –  DRUŠTVENO ODGOVORNA INICIJATIVA PRVI PUT U SRBIJI U SARADNJI SA ŠKOLOM ZA NEGU LEPOTE, Gradski Magazin
SHAPING FUTURES” -  DRUŠTVENO ODGOVORNA INICIJATIVA PRVI PUT U SRBIJI U SARADNJI SA ŠKOLOM ZA NEGU LEPOTE 3

Polaznici dolaze iz društveno izazovnog okruženja, ali što je najvažnije, veoma su motivisani da postanu sledeća generacija profesionalnih frizera. Program je do ove godine pohađalo i završilo gotovo 3.000 mladih ljudi, a preko 50% učesnika programa su sada uspešni, samostalni frizeri širom sveta. U saradanji sa Školom za negu lepote, “Shaping Futures” inicijativa će prvi put biti realizovana u Republici Srbiji, u Beogradu.

“Shaping Futures” projekat se realizuje od 26. juna do 07. jula u vidu uzastopnih treninga, edukacija i praktičnog rada u Školi za negu lepote. Polaznici su mladi ljudi, učenici završne godine ove Škole – smer frizer. Selekcija 20 polaznika je izvršena na osnovu njihove dobrovoljne prijave, zajedno sa stručnim kadrom Škole. Fokus i prioritet su mladi ljudi iz socijalno ugroženog okruženja, bez roditeljskog staranja, marginalizovanih grupa i migranti. U samoj edukaciji će pored domaćih iskusnih i sertifikovanih trenera učestvovati i velika, priznata imena frizerske zajednice Srbije, poput Aleksandra Dramićanina, Dušana Veličkovića, braće Papak, Marine Vasić, Jelene Matić, Mirka Gođevca (dugogodišnji takmičar reprezentacije i bivši svetski prvak), Dunje Mečkić, (ove godine je proglašena za najboljeg berbera u Srbiji) i mnogi drugi koji su se volonterski pridružili inicijativi.”, najavila je Ana Pajović, vođa projekta.

Kruna inicijative predstavlja revija mladih frizera u T.C. “Galerija”, u nedelju, 07. jula 2024. godine, na kojoj će polaznici prikazati stečene veštine i znanja. Događaju će prisustvovati vlasnici frizerskih salona, poznate ličnosti i javnost od značaja, kako bi ih podržali i tim mladim ljudima obezbedili buduća radna mesta, a samim tim zaista i preoblikovali njihovu budućnost, kako i samo ime inicijative navodi.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika, Gradski Magazin

Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika

Samsung Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra omogućavaju nova, inteligentna iskustva praćenja zdravlja, i daju …

, Galaxy Buds3 Pro donose unapređen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama, Gradski Magazin

Galaxy Buds3 Pro donose unapređen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama

Galaxy Buds3 serija – proširenje povezanog iskustva kroz Galaxy AI Serija Galaxy Buds3 donosi novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin