Najnovije Vesti
Singapur dobija najlepši aerodrom na svetu!, Gradski Magazin

Singapur dobija najlepši aerodrom na svetu!

Aerodrom i raj su dva pojma koja ne idu zajedno, ali bi se to uskoro moglo promeniti. Singapurski aerodrom “Jewel Changi” izgledaće kao raj za putnike kada bude završen 2018. godine.

Fotografije objavljene na internetu otkrivaju građevinu napravljenu od čelika i stakla, u kojoj se nalaze mnoštvo biljaka i veliki vodopad.

aerodrom, Singapur dobija najlepši aerodrom na svetu!, Gradski Magazin

„Želimo da napravimo prostor gde će moći da se obavljaju aktivnosti specifične za spoljno okruženje“, rekao je portparol aerodroma Robin Goh.  Ako aerodrom bude izgrađen prema predlozima, postaće verovatno najlepši na svetu. Masivna građevina će imati 10 spratova, pet ispod i pet iznad zemlje. Osim terminala i onoga što krasi svaki aerodrom, “Jewel Changi” će imati prodavnice, centre za odmor, zabavu i rekreaciju. Aerodrom će biti napravljen na mestu gde se nalazi stari parking, u blizini postojećeg Terminala 1 aerodroma “Changi”, i biće neprimetno spojen sa ostalim terminalima. Centralni deo aerodroma “Changi” biće „Šumska dolina“, vrt od pet spratova sa hiljadama stabala, paprati i grmova, a putnici će moći da uživaju u šetnji. Aerodrom će biti u obliku krofne, a kroz njegov šuplji centralni deo spuštaće se vodopad “Rain Vortex” visok 40 metara. Biće to najveći vodopad unutar aerodromske zgrade na svetu. Tokom noći će postati šou svetlosti i zvuka.

aerodrom, Singapur dobija najlepši aerodrom na svetu!, Gradski Magazin
Putnici će moći da odsednu u hotelu koji će imati 130 soba. Postojaće i mesta na kojima će putnici moći da čekiraju karte i predaju prtljag mnogo pre standardnog vremena.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Sedišta, KAKO ZIMI VEZIVATI DETE U AUTOSEDIŠTU, Gradski Magazin

KAKO ZIMI VEZIVATI DETE U AUTOSEDIŠTU

Naše malene smo ovih dana ušuškali u zimske jakne i skafandere, a često možemo primetiti …

ABLACIJA, ABLACIJA MREŽNJAČE I SVE ŠTO STE IKADA ŽELELI DA ZNATE O OVOJ BOLESTI I NJENOM LEČENJU, Gradski Magazin

ABLACIJA MREŽNJAČE I SVE ŠTO STE IKADA ŽELELI DA ZNATE O OVOJ BOLESTI I NJENOM LEČENJU

Ablacija mrežnjače predstavlja stanje na oku koje se može završiti gubitkom vida ukoliko se ne operiše. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.