Široooki hlad na Štrandu praviće novozasađeni platani

– U okviru „Nedelje sadnje” kompanija Neoplanta je juče posadila platane na novosadskoj plaži Štrand, koji će meštanima, ali i turistima pružiti hladovinu i u najtoplijim danima. Nova stabla se nalaze na zelenoj površini pored mosta za Kamenicu, a ceo projekat sproveden je uz podršku Gradskog zelenila.

Ova akcija ozelenjavanja i ulepšavanja grada je samo jedna u nizu dela koja je Neoplanta učinila za svoj grad, a iz kompanije poručuju da će nastaviti sa ovakvom praksom:

, Široooki hlad na Štrandu praviće novozasađeni platani, Gradski Magazin„Prilikom prvog susreta sa kolegama iz Gradskog zelenila shvatili smo da imamo nešto što nas spaja, a to je upravo ovaj platan koji nosi naziv Široko, kao naš slogan. Želeli smo da ostavimo nešto za budućnost, da naša generacija ostavi traga za sobom, jer kao autentično vojvođanska i novosadska kompanija, želimo da učestvujemo u životima naših sugrađana i pomognemo našem gradu, čije latinsko ime i nosimo”, istakao je Saša Ćirić, menadžer marketiga i razvoja Neoplante.

Platani, koji će ulepšati poznatu novosadsku plažu, otporni su na niske temperature, otrovne gasove i prašinu u vazduhu, pa zato predstavljaju odlično rešenje za pročišćavanje urbanih sredina. Zbog svog velikog korena, visine koja može da dostigne čak 40m, ali i krošnje koja se može raširiti i do 20m, platani će do leta moći da pruže hlad mnogim sugrađanima koji će doći na Štrand na kupanje i sunčanje.

Kao istaknuta društveno odgovorna i kompanija koja se različitim akcijama povezuje sa svojim gradom, Neoplanta se i do sada trudila da obezbedi bolje uslove života za sve sugrađane. Osim ozelenjavanja površina, kompanija je postavila i žardinjere sa stablima kod Železničke stanice Novi Sad, koja se trenutno renovira i napravila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako se ne bi uništavao biodiverzitet u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, što samo potvrđuje nameru ka još većem širenju „zelenih inicijativa”.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, NIJEDNA ĆELIJA U ORGANIZMU NE MOŽE PRAVILNO DA FUKCIONIŠE BEZ DOVOLJNE KOLIČINE DHA, Gradski Magazin

NIJEDNA ĆELIJA U ORGANIZMU NE MOŽE PRAVILNO DA FUKCIONIŠE BEZ DOVOLJNE KOLIČINE DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi …

, Promocija MotorLanda u Vespa Baru, Gradski Magazin

Promocija MotorLanda u Vespa Baru

AK Kompresor organizovala je promociju MotorLanda u Vespa Baru, novog prodajnog salona i servisa za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin