Široooki hlad na Štrandu praviće novozasađeni platani

– U okviru „Nedelje sadnje” kompanija Neoplanta je juče posadila platane na novosadskoj plaži Štrand, koji će meštanima, ali i turistima pružiti hladovinu i u najtoplijim danima. Nova stabla se nalaze na zelenoj površini pored mosta za Kamenicu, a ceo projekat sproveden je uz podršku Gradskog zelenila.

Ova akcija ozelenjavanja i ulepšavanja grada je samo jedna u nizu dela koja je Neoplanta učinila za svoj grad, a iz kompanije poručuju da će nastaviti sa ovakvom praksom:

Široooki hlad na Štrandu praviće novozasađeni platani, Gradski Magazin„Prilikom prvog susreta sa kolegama iz Gradskog zelenila shvatili smo da imamo nešto što nas spaja, a to je upravo ovaj platan koji nosi naziv Široko, kao naš slogan. Želeli smo da ostavimo nešto za budućnost, da naša generacija ostavi traga za sobom, jer kao autentično vojvođanska i novosadska kompanija, želimo da učestvujemo u životima naših sugrađana i pomognemo našem gradu, čije latinsko ime i nosimo”, istakao je Saša Ćirić, menadžer marketiga i razvoja Neoplante.

Platani, koji će ulepšati poznatu novosadsku plažu, otporni su na niske temperature, otrovne gasove i prašinu u vazduhu, pa zato predstavljaju odlično rešenje za pročišćavanje urbanih sredina. Zbog svog velikog korena, visine koja može da dostigne čak 40m, ali i krošnje koja se može raširiti i do 20m, platani će do leta moći da pruže hlad mnogim sugrađanima koji će doći na Štrand na kupanje i sunčanje.

Kao istaknuta društveno odgovorna i kompanija koja se različitim akcijama povezuje sa svojim gradom, Neoplanta se i do sada trudila da obezbedi bolje uslove života za sve sugrađane. Osim ozelenjavanja površina, kompanija je postavila i žardinjere sa stablima kod Železničke stanice Novi Sad, koja se trenutno renovira i napravila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako se ne bi uništavao biodiverzitet u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, što samo potvrđuje nameru ka još većem širenju „zelenih inicijativa”.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

„Život je ponekad sladak“ – veoma uspešna serija biće premijerno prikazana na kanalu Timeless Dizi u Srbiji!, Gradski Magazin

„Život je ponekad sladak“ – veoma uspešna serija biće premijerno prikazana na kanalu Timeless Dizi u Srbiji!

Serija u kojoj glavne uloge tumače Algi Eke, Ekin Mert Daymaz, Burak Çelik i Öykü …

Samsung Electronics predstavlja kolekciju novih Bespoke proizvoda koji unapređuju doživljaj doma, Gradski Magazin

Samsung Electronics predstavlja kolekciju novih Bespoke proizvoda koji unapređuju doživljaj doma

Kompanija Samsung Electronics, d.o.o., najavila je predstavljanje nove Bespoke linije proizvoda  u Evropi koja će …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin