Skupština OKS zakazana za 16. april, Gradski Magazin

Skupština OKS zakazana za 16. april

Beograd, 03. april 2015. –  U Olimpijskoj kući održana je XXVII sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, na kojoj je u skladu sa Statutom OKS, zakazana redovna godišnja sednica Skupštine OKS za 16. april 2015. godine. Ova sednica imaće i izborni karakter jer će na njoj biti birana tri nova člana Izvršnog odbora OKS.

Imajući u vidu da prema Statutu Olimpijskog komiteta Srbije članovi Izvršnog odbora mogu biti samo predsednici ili generalni sekretari sportskih saveza olimpijskih sportova, a da je usled prestanka obavljanja funkcija u matičnim savezima Veliboru Sovroviću, Zoranu Kaliniću i Draganu Vuksanoviću prestao mandat i u Izvršnom odboru OKS, raspisani su izbori za tri upražnjena mesta.   

Izvršni odbor OKS konstatovao je da se Tim Srbije za prve Evropske igre, koje će se održati u Bakuu, povećao u periodu između dve sednice za 34 sportista i to: muški vaterpolo tim (13 sportista), ženski vaterpolo tim (13 sportista), Slobodan Bitević, Marko Antić i Branka Aranđelović (karate), Jovana Crnogorac (biciklizam), ženski stonoteniski tim (tri takmičarke) i Aleksandar Karakašević (stoni tenis). Tim Srbije trenutno broji 113 sportista u 16 sportova, dok takmičarima u badmintonu, džudou i tekvondou kvalifikacioni period još uvek traje.

Izvršni odbor OKS uvrstio je troje novih sportista u drugu kategoriju programa “Rio 2016”. Tekvondisti Tijana Bogdanović i Marko Đuričić ušli su program na osnovu rezultata ostvarenih na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama, dok je plivač Čaba Silađi na osnovu isplivane “A” norme za Olimpijske igre u Riju.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki izvestio je Izvršni odbor da Tim Srbije za Letnji Evropski olimpijski festival mladih u Tbilisiju trenutno broji 55 sportista iz šest sportova: atletika, gimnastika, biciklizam, džudo, odbojka, plivanje i košarka. Šansu da se kvalifikuju za ovo takmičenje imaju još odbojkaši na predstojećem evropskom kadetskom prvenstvu i nakon toga će biti poznat konačan broj sportista koji će predstavljati Srbiju u Tbilisiju.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin