FLORENS, SLAVNA FLORENS u Kanadi, Gradski Magazin

SLAVNA FLORENS u Kanadi

Atelje 212 gostuje sa svojom predstavom SLAVNA FLORENS u Kanadi!

Posle velikog uspeha na gostovanjima na ovogodišnjem Festivalu “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru, na Letnjem festivalu BELEF u Beogradu i u Novom Sadu, publika u Torontu imaće priliku da uživa u ovoj komediji sa pevanjem u subotu, 28. februara 2015, u 21h, u pozorištu Isabel Bader Theatre, 93 Charles St W

Piter Kvilter (Peter Quilter) SLAVNA FLORENS (Glorious!)

   • Prevod: Teodora Marković, Đurđa Tešić
   • Režija: ĐURĐA TEŠIĆ
   • Scenograf: Zorana Petrov
   • Kostimograf: Gorica Popović
   • Korepetitor: Miša Cvijović
   • Izbor muzike: Autorski tim predstave
   • Dizajn zvuka: Dragan Stevanović – Bagzi
   • Organizator: Nevena Vučković

Igraju:

  • Florens Foster Dženkins: GORICA POPOVIĆ
  • Kozmo Mek Mun: IVAN MIHAILOVIĆ
  • Doroti / Marija / Gospođa Verinder Geđ: TAMARA DRAGIČEVIĆ
  • Inspicijent: Milenko Adamov
  • Sufler: Jelena Tvrtković
  • Dizajn svetla: Dragan Maslarević
  • Realizacija zvuka: Miroslav Petruljević

SLAVNA FLORENS je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pevačici na svetu, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Florens Dženkins se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva. Publika je bila oduševljena njenim „fantastičnim glasovnim mogućnostima“ i za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više. Komad prati njen život u vreme kada njena karijera dostiže vrhunac – nastupom u Karnegi holu! Ipak priča o Florens Dženkins je topla ljudska priča, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta.

OSVOJITI SLOBODU

Kako je lepo verovati! Voleti nešto ili nekoga i boriti se za to svim srcem! I kad si u svojoj ljubavi i veri istrajan – onda si slobodan! Zarazićeš ljude oko sebe tom slobodom i ljubavlju. Donećeš radost. Takva je bila Florens Foster Dženkins: veličanstvena u veri i ljubavi prema muzici. Ništa je nije moglo zaustaviti. Pevala je svog Mocarta uprkos svemu! Njena ustrajnost i hrabrost nemaju nikakve veze sa današnjim lovcima na brzu slavu i na mesto među zvezdama. Danas to malo košta. Lako se postiže. I ne vredi ni po lule duvana! Jer danas nema one iskre, žara, nema uzleta, nema veličanstvenog i uzvišenog. Setimo se zato Florens Foster Dženkins, njene strasti i njenog leta do slobode. Prijaće nam svima.

Gorica Popović

Živeti slobodno i raditi ono što najviše voliš, zar to nije san svakoga od nas? Ali šta ako nedostaje glavni sastojak za ostvarenje sna – talenat? Pred nama je osoba čiju želju i upornost ni zemljotres ne može zaustaviti, osoba koja se uvek nada najboljem i za koju je realni svet precenjen, jer je mnogo lepše živeti u oblacima. Pred nama je Florens Foster Dženkins, najgora operska pevačica svih vremena, ili, kako ju je tadašnja kritika zvala „Prva dama sumnjivih nota“. Njena osobenost i ekscentričnost dirnuće vas i nasmejati do suza, a njena ljubav prema umetnosti podsetiti da pre svake želje za slavom treba da postoji iskrena vera u lepši i kreativniji svet.

Đurša Tešić, rediteljka predstave “Slavna Florens”

BIOGRAFIJE GLUMACA:

GORICA POPOVIĆ

Diplomirala glumu na FDU u Beogradu 1976. godine u klasi prof. Predraga Bajčetića. Početkom osamdesetih radila kao asistent na Katedri za glumu FDU u Beogradu. Stalni član Pozorišta Atelje 212 od 1982. godine. Pozorišne predstave (izbor) – Atelje 212 (izbor): Kosančićev venac 7 (Vasilija), Pred ogledalom (Marina Cvetajeva), Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina (Njura), Cigansko groblje (Nadica), Iza kulisa (Popi), Peg, srce moje (Gospođa Volton), Prosjačka opera (Gospođa Pičem), Ljubavno pismo (Jagoda), Nagon (Hilda), Silvija (Kejt), Jedva steče zeta (Galatea), Leda (Prva dama), Građanin plemić (Gospođa Žurden), Radovan Treći (Katica), Trg heroja (Gospođa Citel), Zmijsko leglo (Zina Cvetkova), Muška stvar (Marta), Ljubav (Jevgenija Ivanovna), Proslava (Else), Kosa (Margaret Mid), Matica (Predislavkovica), Revizor (Sudija), Slavna Florens (Florens Foster Dženkins), Volvo kamioni (Maj Brit); Vuk Karadžić: Arsenik i stare čipke (Tetka), Zvezdarske zvezdice (Mravić, članica). Film: Miris poljskog cveća, Nacionalna klasa, Pad Italije, Neka druga žena, Dorotej, Direktan prenos, Nešto između, Halo taxi, U raljama života, Kraj rata, Šest dana juna, Boj na Kosovu, Početni udarac, Dezerter, Rane, Siroti mali hrčki 2010, Volim te najviše na svetu, Profesionalac, Svjetsko čudovište, Sjaj u očima, Mathilde, Aporia… TV: Zvezdara, Jagodići, Ljubav, navika, panika, Praonica, Sve je za ljude, Lift, Crni Gruja, M(j)ešoviti brak, Najbolje godine, Kazneni prostor, Naša mala redakcija, Metla bez drške, Gore dole, Zaboravljeni, Bolji život, Sivi dom… Nagrade: Zlatna Arena Pulskog festivala za ulogu u filmu „Nacionalna klasa“; Nagrada „Carica Teodora“ filmskih susreta u Nišu za uloge u filmovima: Dorotej, Pad Italije, U raljama života. Režije i autorski projekti: Jedva steče zeta, Au, poplava, Izvol’te sličicu, Gospođa Milihbrot, Zvezdarske zvezdice…Napisala scenario za TV seriju „Peline đakonije“. Osmislila i režirala muzičku predstavu Ateljea 212 „Brod plovi za Beograd“. Radila kostime i songove za više predstava. Pevala je u muzičkoj grupi Bore Đorđevića Čorbe „Suncokret“.

TAMARA DRAGIČEVIĆ

Rođena 30. marta 1989. u Beogradu. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Postala je poznata po filmu Montevideo, Bog te video!, a zapaženu ulogu je ostvarila i u televizijskoj seriji Vojna akademija i Miris kiše na Balkanu. Bila je učesnica rijalitija Tvoje lice zvuči poznato (TV Prva) i pobednica prve epizode. Pozorišne predstave: Balada o Pišonji i Žugi (Atelje 212/Dadov), Sablja dimiskija (Vuk Karadžić), Igra u tami (Boško Buha), Dobri ujkica (Vuk Kradžić), Konstantin, znamenje anđela (Narodno pozorište Niš i Beograd), Ožalošćena porodica (Atelje 212), Svirano de Beržerak (Pozorištance Puž), Rođendan gospodina Nušića (Zvezdara teatar), Slavna Florens (Atelje 212). Na festivalu Dani komedije u Jagodini je za ulogu Saše u predstavi Dobri ujkica 2012. dobila nagradu Statueta Ćuran.

IVAN MIHAILOVIĆ

Rođen 19. februara 1989. godine u Beogradu. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, gde je nakon zavšenih master studija upisao doktorske. Ivan je do sada imao priliku da igra u pozorištu, na filmu i TV serijma. Najveću popularnost donela mu je uloga kadeta Mirka Klisure u TV seriji i filmu “Vojna akademija”. Kao dečak imao je priliku da glumi u kultnoj TV seriji “Metla bez drške”, a ostvario je i zapaženu ulogu u filmu “S/kidanje”. Pozorišnoj publici je poznat iz predstava u pozorištima Boško Buha (San letnje noći, Petar Pan, Tom Sojer), Jugoslovenskom dramskom pozorištu (Pokojnik) i Ateljeu 212 (Slavna Florens). Pobednik je u prvoj sezoni šoua Ples sa zvezdama, koji se emituje na Prvoj srpskoj televiziji.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, NIJEDNA ĆELIJA U ORGANIZMU NE MOŽE PRAVILNO DA FUKCIONIŠE BEZ DOVOLJNE KOLIČINE DHA, Gradski Magazin

NIJEDNA ĆELIJA U ORGANIZMU NE MOŽE PRAVILNO DA FUKCIONIŠE BEZ DOVOLJNE KOLIČINE DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi …

, Promocija MotorLanda u Vespa Baru, Gradski Magazin

Promocija MotorLanda u Vespa Baru

AK Kompresor organizovala je promociju MotorLanda u Vespa Baru, novog prodajnog salona i servisa za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin