, SLIKANJE PO ZIDU ZATVORENIH OČIJU, Gradski Magazin

SLIKANJE PO ZIDU ZATVORENIH OČIJU

Održan neobičan performans umetnice Ružice Milovanović uz podršku Roma Company

RMperformans22 – Slikanje zatvorenih očiju •IN CORPORE SANO• , održan je u nedelju u Galeriji No Concept uz ućešće više desetina radoznalih posetilaca. Ovaj neobičan i nadasve zanimljiv koncept umetnice Ružice Milovanović naišao je na veliko oduševljenje jer se u specijalnom ambijentu uz boje i posebnu muziku mogla osetiti prijatna atmosfera.

, SLIKANJE PO ZIDU ZATVORENIH OČIJU, Gradski MagazinSlikanje zatvorenih očiju je jedinstven koncept, čija je zamisao da se svaki od učesnika u potpunosti prepusti svojim osećajima i da ih iskaže u bojama sa povezom preko očiju, četkicama u rukama uz posebne muzičke tonove. Kroz priodni osećaj slobode, uz instrukcije umetnice, jedna preko druge, nizale su se kreativne kompozicije učesnika.

„Iza sebe imam lepu i dugu karijeru fotografa, dok je slikanje moja pasija. Život živim kroz umetnost, a Slikanje zatvorenih očiju je izum koji ljudima menja sopstvenu percepciju. Nešto rečima neobjašnjivo. Ovaj osmočasovni RMperformans je za mene rekord sopstvenih granica. I dok se moji utisci i emocije još uvek slažu kao kockice, osmeh u duši je veliki jer su reakcije učesnika fantastične. Svi su oduševljeni, srećni i bez teksta ali sa punim srcem.“, izjavila je Ružica Milovanović.

, SLIKANJE PO ZIDU ZATVORENIH OČIJU, Gradski MagazinSpecijalnu zahvalnost za uspešnu realizaciju ovog Performansa, dugujemo našim prijateljima I saradnicima, Roma Company koja je obezbedila i donirala neophodan materijal za slikanje po zidu, ateljeu umetnice 31st House of ART iz kog izlaze sve njene ideje, No Concept Galeriji koja je nesebično otvorila vrata svog magičnog prostora, Adidas čiji je brend od samog starta uz Ružicu, Studio Tufna čije su biljke plenile prostorom, DAIRE haljine su se postarale da Ružica bude lepršava kao vila, Vinariji Deurić čiji se domaći sok od jabuke prepričava, Zdravo Ljubavi kokos kuglice su bile tu da osveže ljude nakon Performansa i Kotaway brend.

„Roma Company veoma rado podržava projekte u kojima se promovišu kultura i umetnost kroz kreativne i neobične pristupe. Trudimo se da ulaganjem u ovakav i projekte slične sadržine, pošaljemo poruku o značaju podrške umetnosti kroz lokalnu zajednicu u kojoj naša kompanija posluje“, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Projekat ‚‚Slikanje zatvorenih očiju •IN CORPORE SANO• RMperformans22” naišao je na veliko interesovanje pristunih posetilaca i učesnika te u iščekivanju novog performansa ostaje nam da uživamo u sumiranju utisaka i vizuelnog uživanja u slikama ovekovečenim prethodnog vikenda.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin