Najnovije Vesti
Balkanopolis, SLOBODAN TRKULjA I BALKANOPOLIS 2.1, Gradski Magazin

SLOBODAN TRKULjA I BALKANOPOLIS 2.1

Pevač i kompozitor Slobodan Trkulja se sa Balkanopolisom po peti put vratio u Sava centar, svoju najdražu koncertnu dvoranu, gde su održali još jedan koncert za pamćenje.

Balkanopolis, SLOBODAN TRKULjA I BALKANOPOLIS 2.1, Gradski Magazin

Koncert “Balkanopolis 2.1”, kojim je zaokružena svetska jubilarna turneja, predstavlja i početak novog ciklusa koncerata zakazanih širom sveta tokom 2019. godine.

Trkulja i Balkanopolis su pripremili posebnu set listu, na oduševljenje domaće publike, a koncert “Balkanopolis 2.1” su otpočeli numerom “Quest”. I ovaj koncert sastava „Balkanopolis“, bio je mešavina pop i rok spektakla; simfonijskog i epskog zvuka ovih prostora prošaran džez bravurama, uz Trkuljino maestralno izvođenje na 15 instrumenata.

Balkanopolis, SLOBODAN TRKULjA I BALKANOPOLIS 2.1, Gradski Magazin

Trkulja je na ovom koncertu naročitu pažnju poklonio saksofonu, instrumentu sa kojim nije do sada nastupao pred domaćom publikom. Naša tradicionalna muzika izvedena je i uobličena u takozvanu “modernu tradiciju”, širom sveta prepoznatljiv pravac i pečat ovog sastava. Specijalni gosti na koncertu su bili Nenad Gajin  (gitarista) i Franc fon Šosi (pijansta).
Balkanopolis, SLOBODAN TRKULjA I BALKANOPOLIS 2.1, Gradski Magazin
Ovim maestralnim koncertom Slobodan Trkulja i Balkanopolis su još jednom dokazali da su naša muzika i kulturno nasleđe posebni, poput dragulja, izuzetno važan i bitan deo svetske kulturne baštine. Ona je važan deo nas i našeg bića, deo našeg nacionalnog i duhovnog identiteta i zato igra toliko važnu ulogu u zvuku Balkanopolisa.
Koncertu su prisustvovali ambasadori Narodne Republike Kine, Holandije, Republike Koreje mnogobrojne javne ličnosti i poklonici vanvremenskog zvuka Slobodana Trkulje i Balkanopolisa.
Foto: Promo
Izvor: PRessSerbia

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Ne možemo da računamo samo na košavu za čist vazduh, Gradski Magazin

Ne možemo da računamo samo na košavu za čist vazduh

Koncentracija čestica PM2.5 u vazduhu u Beogradu i okolini svakodnevno iznosi i 424% više od …

Godinu, Kada se spoje pevačke zvezde i influenseri nastaje novogodišnja magija!, Gradski Magazin

Kada se spoje pevačke zvezde i influenseri nastaje novogodišnja magija!

Nema dileme da ćemo 2020. ispratiti radosnije nego ijednu prethodnu godinu, sa nadom da nam …

Leave a Reply

Your email address will not be published.