Najnovije Vesti
"Soni pikčers", “Soni pikčers” traži način da objavi svoj satirični film “Intervju”, Gradski Magazin

“Soni pikčers” traži način da objavi svoj satirični film “Intervju”

Filmska kompanija “Soni pikčers” je saopštila da pronalazi alternativne načine da objavi svoj satirični film “Intervju”, od čije je premijere odustala nakon velikog sajber-napada za koji Zapad okrivljuje Severnu Koreju.

U saopštenju se navodi da ta filmska kuća “istražuje alternativne načine za objavljivanje filma na drugoj platformi”, kao i da se od premijere na Božić 25. decembra odustalo samo zbog toga što su bioskopi odbili da ga prikazuju zbog zabrinutosti za bezbednost gledalaca, preneo je britanski BBC.

Američki predsednik Barak Obama ocenio je sinoć na svojoj godišnjoj konferenciji za štampu da je kompanija “Soni” pogrešila što je povukla satirični film “Intervju” o Severnoj Koreji posle pretnji anonimnih hakera.
“Imam razumevanje za probleme sa kojima se oni suočavaju. Imajući to u vidu kažem da jesu napravili grešku. Ne možemo da budemo društvo u kojem neki diktator može da nameće cenzuru ovde u SAD”, rekao je Obama.

Izvršni direktor i predsednik upravnog odbora “Sonija” Majkl Linton je za CNN izjavio da kompanija nije pogrešila što je odustala od objavljivanja filma.
“Nismo podlegli pritiscima, nismo digli ruke i nismo se povukli”, istakao je Linton.

“Soni” je saopštio da je odluka da se film ne nađe u bioskopima na Božić doneta na osnovu “odluke vlasnika većine bioskopa u SAD da ne prikazuju film”.
“Nismo imali izbora. Mi se, međutim, ipak nadamo da će svi oni koji budu želeli da vide ovaj film imati priliku da ga vide”, stoji u saopštenju.

Film “Intervju”, komedija koja prikazuje izmišljenu zaveru CIA za ubistvo lidera Severne Koreje Kim DŽong-Una, trebalo je da započne svoj bioskopski život 25. decembra.

Kina: Parodija o Kimu posledica “kulturne arogancije”

Kineski državni mediji oštro su danas kritikovali američku parodiju o Severnoj Koreji kao posledicu “bezosećajne kulturne arogancije”, ističući kao pogrešno da se američki filmski stvaraoci izruguju severnokorejskom lideru Kim DŽong-unu.

Poruke iz Kine stižu u trenutku kada SAD upozoravaju Severnu Koreju da bi mogla da se suoči sa posledicama zbog hakerskog napada na holivudski studio “Soni pikčers”, zbog filma “Intervjuu”, koji je razgnevio Pjongjang, preneo je AFP.

“Soni pikčers” traži način da objavi svoj satirični film “Intervju”, Gradski Magazin
Skidanje postera u Kini

O Gradski Magazin

Proveri takođe

nemanja radulović, Ovacije na koncertu Nemanje Radulovića, Gradski Magazin

Ovacije na koncertu Nemanje Radulovića

Nemanja Radulović: Ova sala je moj drugi dom   Virtuoz na violini Nemanja Radulović u …

Milica Jević Drndarević: “Stara planina me je pripremila za nove radne pobede”!, Gradski Magazin

Milica Jević Drndarević: “Stara planina me je pripremila za nove radne pobede”!

Milica Jević Drndarević, prva solistkinja Narodnog pozorišta u Beogradu iskoristila je slobodno vreme za odmor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.