Najnovije Vesti
tbf u beogradu, Split u Beogradu: TBF (The Beat Fleet) / Detour, Gradski Magazin

Split u Beogradu: TBF (The Beat Fleet) / Detour

U petak, 12. decembra, u Mikser House stižu energični splićani TBF (The Beat Fleet)

Sastav koji se od svog nastanka nametnuo jedinstvenom kombinacijom repa i hip hopa sa rok, fank, soul i rege zvucima. Kao domaća podrška, pred beogradskom publikom nastupa “Iskaz” koji će upotpuniti savamalsko hip hop veče.
The Beat Fleet ili skraćeno TBF je sastav nastao 1990. godine u Splitu. Grupa je započela kao standarni hip hop/trip hop sastav, da bi daljnjim radom razvila sopstveni muzički izraz. Prepoznatljivi su po društveno angažovanim tekstovima pesama, video spotovima koji su uvek koncipirani kao kratki filmovi i originalnim nastupima.
Split u Beogradu: TBF (The Beat Fleet) / Detour, Gradski Magazin

Svoj karijeru su, bez skoro ikakvog muzičkog predznanja, započeli tako što su u kućnoj produkciji 1992. godine snimili tri pesme koje su plasirali po lokalnim radio stanicama. Nakon toga su počeli da nastupaju uživo sa pratećim bendom. Time su se približili publici i pokazali što žele i mogu.  Prvi album “Ping-pong (Umjetnost zdravog đira)” izašao je 1997. godine. Smatraju ih prvim uspešnim sastavom iz Hrvatske koji kombinuje rap i hip hop s rockom, funkom, soulom i reggae muzikom. Bend čini šest talentovanih Splićana: Mladen Badovinac (vokal), Luka Barbić (vokal, klavijature, sampler, programiranje), Aleksandar Antić (vokal, scratch, programiranje), Ognjen Pavlović (bas gitara), Nikša Mandalinić (električna gitara) i Jan Ivelić (bubanj).

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Februar je mesec ljubavi, Gradski Magazin

Februar je mesec ljubavi

Neki kažu da je februar mesec ljubavi, pa ga možda baš zbog toga i treba …

Ljubav i romantika, dve stvari bez kojih ne možemo, Gradski Magazin

Ljubav i romantika, dve stvari bez kojih ne možemo

Iako su ljubav i romantika dve stvari bez kojih ne možemo i koje su, baš …

Leave a Reply

Your email address will not be published.