Najnovije Vesti
alergiju, Sprečite dosadnu alergiju prirodnim lekovima, Gradski Magazin

Sprečite dosadnu alergiju prirodnim lekovima

Simptomi alergija se obično ispoljavaju kroz kijanje, svrab, iritaciju nosa i očiju. Najbolje je uzimati lekove kao preventivu i pre procesa aktivaranja polenske groznice i ostalih alergija. Bolje sprečiti nego lečiti, odvajkada poznato. Evo kako možete da sprečite dosadnu alergiju prirodnim lekovima.

alergiju, Sprečite dosadnu alergiju prirodnim lekovima, Gradski Magazin

Antihistamnici iz prirode :

Kopriva – sadrži supstancu koja deluje kao prirodni antihistaminik. Koprivu možete pronaći bukvalno u svim radnjama zdrave hrane. Uzimajte dnevno 500mg koprive. Možete je piti kao čaj.

Ginko biloba – čuvena je po svojstvima koja poboljšavaju pamćenje, ali je efikasna i u borbi protiv alergija. Ginko sadrži supstance zaven ginkolidi, koje mogu da zaustave aktivnost određenih hemikalija aktivatora alergije. Uzimajte 240mg ginka na dan.

Kercetin – pigment koji daje grožđu purpurnu nijansu a zelenom čaju zelenu boju, zaustava oslobađanje histamina. uzumajte jednu kapsulu od 500mg dva puta bna dan ali ne i ako pijete koprivu jer u njoj ima kercetina.

alergiju, Sprečite dosadnu alergiju prirodnim lekovima, Gradski Magazin

Probajte nešto riblje:

Omega-3 masne kiseline – potpomažu suprostavljanje zapaljenjskim reakcijama u organizmu, kao što su one aktivirane alergijama. Losos, sardine, sveža tunjevina i skuša su dobri izvoru ovih masti. ako želite da uzimate kapsule ribljeg ulja onda se opredelite za suplemente koji obezbeđuju 1000mg kombinovanih EPA/DHA (eikozapentanoične i dokozaheksanoične kiselina) na dan.

Laneno ulje – je drugi odličan izvor omega-3masnih kiselina. Uzimajte jednu supenu kašiku ulja semena lana na dan. Možete ga dodati saltatnom prelivu ili čaši soka, a možete ga umešati i u milkšejk, ali izbegavajte da ga zagrevate.

alergiju, Sprečite dosadnu alergiju prirodnim lekovima, Gradski Magazin

Upotrebite najjednostavnije načine:

Prohladna voda – može vam ublažiti iritaciju očiju na jednostavan način. navlažite deo peškira prohladnom vodom i stavljajte ga na predeo očiju koji je iritiran, onoliko koliko vam je potrebno da smirite svrab ili peckanje.

Nosni sprejevi – se dugo koriste za odstranjivanje nosne sluzi, a pomažu i u prirodnom održavanju vlažnosti nosnih prolaza. Ipak, neka istraživanja pokazuju da neki nosni sprejevi sadrže konzervanse koji mogu da oštete ćelije sinusa, tako da je bezopasnije ako sami napravite rastvor ili kupite dobro proverene sprejeve.

Kako da sami napravite rastvor? Uzmite polovinu kafene kašike soli u 250ml tople vode i napunite špric. Nagnite se preko lavaboa i blago ubrizgajte rastvor u nos.

U proleće uđite vedri i nasmejani a ne sa papirnom maramicom u ruci. Ono što nas najčešće muči su polenske groznice, grinje, rakcije na životinje o kojima ćemo tek pisati.

 

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

BAGETERIJA IMA PRVI TIM, A U TIMU BRUKA ĆURKA, ALFA PILE…., Gradski Magazin

BAGETERIJA IMA PRVI TIM, A U TIMU BRUKA ĆURKA, ALFA PILE….

UKOLIKO NIKADA NISTE IMALI PRILIKU DA PROBATE ALFA PILE, SADA JE PRAVI TRENUTAK, A PORED …

UHVATITE VAŠU ĆURKU PRE NEGO ŠTO ODLETI!, Gradski Magazin

UHVATITE VAŠU ĆURKU PRE NEGO ŠTO ODLETI!

BRUKA ĆURKA JE BAGET OBROK SENDVIČ KOJI GOVORI SVE SVETSKE JEZIKE I JEDAN JE OD …

Leave a Reply

Your email address will not be published.