Najnovije Vesti
evrovizije, Srbija bira predstavnika na pesmi Evrovizije, Gradski Magazin

Srbija bira predstavnika na pesmi Evrovizije

Izvor: Studio B Foto: escserbia.com

U emisiji “Odbrojavanje za Beč” koja je emitovana, danas će na Prvom programu RTS-a biti odlučeno ko će Srbiju predstavljati na Pesmi Evrovizije u glavnom gradu Austrije.

Bojana Stamenov, Danica Krstić i Aleksa Jelić izvešće numere koje je Vladimir Graić komponovao specijalno za evrovizijsku scenu, a konačnu odluku o pobedniku doneće žiri i publika, u jednakom odnosu glasova – 50:50.

“Odbrojavanje za Beč” ima dve večeri. Prvo veče bilo je revijalno i predstavili su se kandidati, koji će uživo pevati domaće i strane hitove i na taj način pokazati svoje glasovne mogucnosti i interpretacije zbog kojih su i odabrani. Iste večeri oni će žrebom izvlačiti redne brojeve i odrediti kojim će redosledom nastupati sutra uveče.

Večeras će gledaoci prvi put čuti kompozicije od kojih će samo jedna, pobednička, otići u Beč. Gledaoci će moći da, svojim glasovima, utiču na izbor ovogodišnjeg predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije. Ovogodišnje takmičenje za Pesma Evrovizije održava se 60. put u Beču pošto je Končita Vurst sa pesmom “Rise Like a Phoenix” pobedila prošle godine u Kopenhagenu. To će biti drugo domaćinstvo za Austriju, a prvo posle 1967. godine.

Prvo polufinale zakazano je za 19. maj, drugo polufinale za 21. maj, a finale za 23. maj 2015. godine. Na Pesmi Evrovizije ove godine će se takmičiti 40 zemalja. Kipar i Srbija se vraćaju nakon jednogodišnje, a Češka nakon petogodišnje pauze, dok će Ukrajina preskočiti ovo takmičenje. Australija će se ove godine prvi put takmičiti.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

DIS, KOMPANIJA DIS PROSLAVLJA JUBILARNI 30. ROĐENDAN! , Gradski Magazin

KOMPANIJA DIS PROSLAVLJA JUBILARNI 30. ROĐENDAN! 

Počevši od 12. februara 2021. godine, domaći trgovinski lanac DIS obeležava svoj 30. rođendan velikim …

Dr sci. Emilija Stojanović, DR SCI. EMILIJA STOJANOVIĆ (28) PREMA EXPERTSCAPE LISTI JEDNA JE OD TOP 10 BASKETBALL EKSPERATA U SVETU, Gradski Magazin

DR SCI. EMILIJA STOJANOVIĆ (28) PREMA EXPERTSCAPE LISTI JEDNA JE OD TOP 10 BASKETBALL EKSPERATA U SVETU

Dr sci. Emilija Stojanović (28. godina) iz Niša, rangirana je u top 10 svetskih istraživača …

Leave a Reply

Your email address will not be published.