Srpske svetinje na Skupštini grada!

Izvor: Telegraf  Foto: ohillusions.com

OVO NE SMETE PROPUSTITI: Srpske svetinje s Kosova na Skupštini grada

U narednih godinu dana, od novembra 2015. do oktobra 2016., kroz šest premijera i trideset projekcija, fasada Starog dvora će se koristiti kao scenografski element koji će pričati priču o Beogradu, Srbiji i ljudima koji su ostavili trag u našoj, ali i istoriji sveta

U Beogradu će se 25., 26., i 27. decembra od 18.30 do 21.30 sati na zgradi Skupštine gradaStarom dvoru, u organizaciji gupe “Ohillusions“, održaće se besplatna premijera 4D projekcije u okviru projekta “Kulturizacija” na temu “Srpska srednjovekovna umetnost na Kosovu i Metohiji”, a autor čitavog projekta je dr Dušan Jovović.

Srpske svetinje, Srpske svetinje na Skupštini grada!, Gradski Magazin

Posle prve realizovane projekcije na temu “Znameniti Beograđani” koja se održala od 6. do 8. novembra, u kojoj smo se kroz likove i citate ljudi podsetiti na znamenite ličnosti našeg društva, grupa “Ohillusions” želi da apeluje na javnost o važnosti očuvanja srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

Srpske svetinje, Srpske svetinje na Skupštini grada!, Gradski Magazin

Kao svoj doprinos globalnoj akciji #NoKosovoUnesco i ukazivanje da Srbiji tek predstoji uporna borba kako bi zaštitila svoje kutlruno nasleđe, kroz 4D mapiranje organizatori će prikazati svo srpsko nacionalno blago sa KiM: od fresko slikarstva do arhitekture manastira i crkvi.

Projekat “Kulturizacija” u potpunosti je donacija grupe “Ohillusions”, a Grad Beograd je dao podršku isključivo u pružanju mogućnosti da se projekcije prezentuju u Skupštini grada, kako bi što više građana moglo da ih pogleda.

S toga, u narednih godinu dana, od novembra 2015. do oktobra 2016., kroz šest premijera i trideset projekcija, fasada Starog dvora će se koristiti kao scenografski element koji će pričati priču o Beogradu, Srbiji i ljudima koji su ostavili trag u našoj, ali i istoriji sveta.

Dođite da zajedno učinimo nešto značajno za sve nas jer smo sigurni da se vrednost opšteg dobra za naše društvo ne meri evrima, klikovima, lajkovima i rejtinzima, već našom željom i namerom da budemo upravo ona promena koju želimo da vidimo – stoji u saopštenju “Ohillusions”.

Podsetimo, oni su učestvovali i u organizaciji proslave 20 godina od istorijskog osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u košarci u Atini:

20 godina od Atine doček košarkaša posle 20 godina

Uploaded by OHillusions d.o.o. on 2015-10-30.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI, Gradski Magazin

ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI

Ava shopping park za manje od dve godine posetilo više od 2 miliona ljudi, a …

, Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta, Gradski Magazin

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta Kada uređujemo naš životni prostor trudimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin