Srpske svetinje na Skupštini grada!

Izvor: Telegraf  Foto: ohillusions.com

OVO NE SMETE PROPUSTITI: Srpske svetinje s Kosova na Skupštini grada

U narednih godinu dana, od novembra 2015. do oktobra 2016., kroz šest premijera i trideset projekcija, fasada Starog dvora će se koristiti kao scenografski element koji će pričati priču o Beogradu, Srbiji i ljudima koji su ostavili trag u našoj, ali i istoriji sveta

U Beogradu će se 25., 26., i 27. decembra od 18.30 do 21.30 sati na zgradi Skupštine gradaStarom dvoru, u organizaciji gupe “Ohillusions“, održaće se besplatna premijera 4D projekcije u okviru projekta “Kulturizacija” na temu “Srpska srednjovekovna umetnost na Kosovu i Metohiji”, a autor čitavog projekta je dr Dušan Jovović.

Srpske svetinje na Skupštini grada!, Gradski Magazin

Posle prve realizovane projekcije na temu “Znameniti Beograđani” koja se održala od 6. do 8. novembra, u kojoj smo se kroz likove i citate ljudi podsetiti na znamenite ličnosti našeg društva, grupa “Ohillusions” želi da apeluje na javnost o važnosti očuvanja srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

Srpske svetinje na Skupštini grada!, Gradski Magazin

Kao svoj doprinos globalnoj akciji #NoKosovoUnesco i ukazivanje da Srbiji tek predstoji uporna borba kako bi zaštitila svoje kutlruno nasleđe, kroz 4D mapiranje organizatori će prikazati svo srpsko nacionalno blago sa KiM: od fresko slikarstva do arhitekture manastira i crkvi.

Projekat “Kulturizacija” u potpunosti je donacija grupe “Ohillusions”, a Grad Beograd je dao podršku isključivo u pružanju mogućnosti da se projekcije prezentuju u Skupštini grada, kako bi što više građana moglo da ih pogleda.

S toga, u narednih godinu dana, od novembra 2015. do oktobra 2016., kroz šest premijera i trideset projekcija, fasada Starog dvora će se koristiti kao scenografski element koji će pričati priču o Beogradu, Srbiji i ljudima koji su ostavili trag u našoj, ali i istoriji sveta.

Dođite da zajedno učinimo nešto značajno za sve nas jer smo sigurni da se vrednost opšteg dobra za naše društvo ne meri evrima, klikovima, lajkovima i rejtinzima, već našom željom i namerom da budemo upravo ona promena koju želimo da vidimo – stoji u saopštenju “Ohillusions”.

Podsetimo, oni su učestvovali i u organizaciji proslave 20 godina od istorijskog osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u košarci u Atini:

20 godina od Atine doček košarkaša posle 20 godina

Uploaded by OHillusions d.o.o. on 2015-10-30.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin