, SRPSKI DOKUMENTARNI FILM NAGRAĐEN U NJUJORKU: Veliko priznanje za „Dnevnik teniserke Aleksandre Krunić“, Gradski Magazin

SRPSKI DOKUMENTARNI FILM NAGRAĐEN U NJUJORKU: Veliko priznanje za „Dnevnik teniserke Aleksandre Krunić“

, SRPSKI DOKUMENTARNI FILM NAGRAĐEN U NJUJORKU: Veliko priznanje za „Dnevnik teniserke Aleksandre Krunić“, Gradski MagazinDokumentarni film srpske rediteljke Aleksandre Švonja pod nazivom „Dnevnik teniserke: Aleksandra Krunić“ nagrađen je na upravo održanim Međunarodnim Njujorškim filmskim nagradama (New York International Film Awards). To je ujedno i prvi put da neki srpski film u okviru kategorije sportskog filma osvaja nagradu na ovom prestižnom takmičenju, na kom učestvuje veliki broj filmova iz celog sveta.

Takmičenje u Njujorku predstavlja početak festivalske turneje za ovaj film, a za sada se zna da će u novembru u glavnoj selekciji učestvovati i na 42. izdanju čuvenog festivala sportskog filma „Paladino d’Oro“ koji se održava u Palermu.

„Izuzetno sam ponosna i srećna što smo već na početku festivalske turneje došli do ovako važnog priznanja. To je zaista velika čast i potvrda da sam sa svojim timom i Aleksandrom Krunić, našom sjajnom teniserkom, uradila pravu stvar. Ovaj film smo u više od 12 zemalja sveta snimali od decembra 2018. pa sve do septembra 2020. godine. Tokom tog perioda, osim pandemije, imali smo i niz drugih prepreka na putu. Ova nagrada je dokaz da ne treba nikad odustajati. Radujem se festivalima koji dolaze, a nadam se da će i naša publika vrlo brzo imati priliku da vidi ovaj film. U našoj zemlji tenis je veoma popularan, a ovakav film pružiće gledaocima mogućnost da osete kako je biti teniser i šta to sve nosi sa sobom, osim pobeda i poraza koje vidimo na malim ekranima,“ kaže Aleksandra Švonja, nakon dobijanja nagrade.

, SRPSKI DOKUMENTARNI FILM NAGRAĐEN U NJUJORKU: Veliko priznanje za „Dnevnik teniserke Aleksandre Krunić“, Gradski MagazinDokumentarni film „Dnevnik teniserke: Aleksandra Krunić“ prati Aleksandru tokom jedne od najizazovnijih sezona u njenoj karijeri. Kroz film saznajemo šta je tenis „iza scene“ i kako izgleda život profesionalne sportistkinje, kao i šta je sve potrebno da bi se došlo do vrha i tu ostalo. U filmu se, osim Aleksandre, pojavljuju i druge poznate teniserke poput Lesije Curenko, Katerine Bondarenko, Darije (Gavrilove) Savil, ali i teniski treneri poput poznate Eliz Tamaela.

Film je snimljen u produkciji Classica Nova iz Beograda. Reditelj i producent filma je Aleksandra Švonja, a montažu potpisuje Aleksandar Korom.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini, Gradski Magazin

Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

Cerovina novi potpredsednik Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorka Nelt Grupa je u …

, Otvoren je novi salon Forma Ideale u poslovnom delu Sava Centra, Gradski Magazin

Otvoren je novi salon Forma Ideale u poslovnom delu Sava Centra

„Za svaki deo vašeg doma, u svakom delu Beograda“ Novi Forma Ideale salon, šesti po …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin