Srpski klinci osvajaju Evropu, plesom, Srpski klinci osvajaju Evropu plesom !, Gradski Magazin

Srpski klinci osvajaju Evropu plesom !

Srpski klinci osvajaju Evropu: Plesom za Srbiju!

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u savremenom i jazz plesu bilo je obavijeno srpskom zastavom! Naših deset plesača osvojilo je čak 6 medalja za svoju zemlju!

Na takmičenju koje se odigravalo u Pragu, učestvovala su deca iz plesnih klubova “RIS” i “Dance Factory” iz Beograda, kao i iz plesnog kluba “City Dance” iz Novog Sada. Plesnu reprezentaciju činili su Nina Vukić, Anđela Đurić, Iva Bukilić, Asia Cicmil, Milica Bajčetić, Lea Gracija Matejić, Đurđina Ivanković, Dorotea Tomić, Ivona Popović i Dušan Bajčetić.

Trećinu osvojenih medalja za Srbiju osvojila je Nina Vukić iz plesnog studija “RIS” iz Beograda. Nina se izdvojila kao najuspešniji plesač u kategoriji dece – kao dvostruki šampion Evrope u kategorijama savremene i jazz igre. Ostale medalje osvojili su mladi plesači iz beogradskog kluba “Dance Factory”.

“Treniram svaki dan od svoje četvrte godine. Mnogo truda i rada sam uložila, ali sa mnogo ljubavi sve ovo radim jer je ples nešto što najviše volim. Osećaj koji imam kada stojim na pobedničkom postolju i kada se himna naše zemlje ori – a ja znam da sam ja za to zaslužna – je neverovatan, ja sam presrećna i preponosna na sve,” podelila je sa nama radost šampionka Evrope Nina Vukić.

Srpski klinci osvajaju Evropu, plesom, Srpski klinci osvajaju Evropu plesom !, Gradski Magazin

Dušan Bajčetić osvojio je juniorsko zlato u kategoriji savremeni ples, Dorotea Tomić je juniorski vicešampion Evrope u jazz plesu, juniorsko srebro pripalo je i Milici Bajčetić u savremenoj igri, dok je u istoj kategoriji Lea Gracija Matejić osvojila bronzu.

“Srbija već nekoliko godina dokazuje da ima veliki broj talentovane dece u ovom sportu, a srpska himna se u Poljskoj čula mnogo puta. Ljubav prema plesu, posvećenost, talenat, ali i naporan rad, doveli su ove mlade ljude na mesto šampiona. Pored vrhunske igre, ono što ih dodatno izdvaja na podijumu su sportsko ponašanje i izražen timski duh koji pokazuju na svim takmičenjima u zemlji i inostranstvu,”istakla je Tamara Popović, trener i osnivač kluba RIS.  

Svi ostali takmičari iz naše zemlje plasirali su se u polufinale takmičenja i samim tim ostvarili plasman među 12 najboljih u Evropi. Naši plesači su poslednjih nekoliko godina u samom vrhu evropske i svetske plesne scene i ovaj veliki uspeh ostvaren na nedavno održanom Evropskom prvenstvu samo potvrđuje izuzetan kvalitet mladih plesača na našim prostorima.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin