Najnovije Vesti
sankt, Šta videti u Sankt Peterburgu: Šest obaveznih adresa Petrovom gradu, Gradski Magazin

Šta videti u Sankt Peterburgu: Šest obaveznih adresa Petrovom gradu

Prestonica carske Rusije, danas šestomilionski velegrad na ušću Neve u Baltički zaliv, i ove godine je turističku sezonu svečano otvio uz spektakularni festival stotine dronova koji su u jedinstvenom plesu na nebu iznad Pitera obrazovali Bronzanog konjanika, Dvorski most, fudbalere Zenita i druge znamenitosti severne Venecije.

Jermitaž i Peterhof

Jermitaž je obavezna adresa svih turista, ali i Peterhof, prelepi dvorac koji je izgradio Petar Veliki. Dakle, posle uživanja u poljupcu Erosa i Psihe, večnom zapisu u mermeru majstorske Kanovine ruke i slikama koje se čuvaju između zidova Ermitaža, posetite i Letnji vrt, među vodoskocima i špalirima stotina skulptura – reprodukcija venecijanskih skluptora koje je sam Petar Veliki birao s početka 18. veka za vrt pored Letnje palate.

Ruska brza hrana

Ukoliko vidite restoran sa nazivom “Stolovaja” znajte da ste na adresi gde možete jesti za malo novca. Reč je o restoranu brze ruske hrane, gde ćete sasvim dobro jesti. Kompletan ručak za samo 220 rubalja (manje od 300 dinara).

Tihonovsko groblje

U lavri manastira Aleksandra Nevskog sahranjeni su majstori umetnosti. Jedan uz drugog, u harmoniji poja ptica šumovitog Tihvinskog groblja, leže zemni ostaci Dostojevskog, Čajkovskog, Rubinštajna, Stravinskog, Glinke, Lomonosova. Nedostaje Puškin, sahranjen na imanju Svjatogorskog manastira dok je njegova životna saputnica pokopana na ovom groblju.

Luksuz Marinskog teatra

Da li ste znali da predstave čuvenog Marinskog tetra možete pogledati za svega 800 rubalja i to bukirajući ih online dva dana ranije? Raskoš carske lože, zavesa, lustera ali i holova pozorišta imenovanog u slavu Marije Aleksandrovne, supruge cara Aleksandra Drugog, sa lakoćom će vas otisnuti u epohu carske Rusije.

Centar sveta

Kad ste se nauživali pogleda pod zlatnom kupolom Isakijevskog sabora, prošetajte Poštanskom ulicom do Centralnog muzeja komunikacija – A. S. Popova, gde se čuva ruska državna kolekcija poštanskih maraka, što nije praznik samo za filateliste već za sve ljubitelje umetnosti na minijaturama, koje svedoče o bogatoj ruskoj istoriji.

Šoping mol Galerija i “Patlidžan”

Usred špalira izloga najpoznatijeg šoping mola Galerija, nalazi se orijentalna živopisna oaza – restoran Baklažan (Patlidžan), ambijent krcat udobnim sofama, jastučićima i začinima kavkasko-uzbekistanske trpeze.

Magazin Novosti

O Dalibor

Proveri takođe

regata, Drinska regata odgovorna prema prirodi! AKCIJOM APATINSKE PIVARE, SEKOPAKA I JKP „12. SEPTEMBAR” BAJINA BAŠTA SAKUPLJENO VIŠE OD 800KG AMBALAŽNOG OTPADA, Gradski Magazin

Drinska regata odgovorna prema prirodi! AKCIJOM APATINSKE PIVARE, SEKOPAKA I JKP „12. SEPTEMBAR” BAJINA BAŠTA SAKUPLJENO VIŠE OD 800KG AMBALAŽNOG OTPADA

Upravo završena 27. Drinska regata okupila je veliki broj ljubitelja najstarije i najmasovnije manifestacija na …

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST: LETO PO MERI SRPSKIH TURISTA!, Gradski Magazin

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST: LETO PO MERI SRPSKIH TURISTA!

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST JEDAN JE OD NAJLEPŠIH SPA HOTELA U OVOM DELU EVROPE, A OVG …

Leave a Reply

Your email address will not be published.