otrov, STANOVNICI NOVOG BEOGRADA U STRAHU: U parku i ulazima zatiču otrov, plaše se za decu i ljubimce, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

STANOVNICI NOVOG BEOGRADA U STRAHU: U parku i ulazima zatiču otrov, plaše se za decu i ljubimce

Sve je krenulo pre dve sedmice, kada je stanarka novobeogradskog Bloka 1 N.B., oko 22 sata uveče, primetila da sa njenim ljubimcem nešto nije u redu.

– Bio je mrak i park je bio prazan. U jednom trenutku sam videla da mom psu nije dobro i ubrzo sam shvatila da je otrovan. Bila sam u šoku, jer na to nikada nisam mogla ni pomisliti, tako da sam bila nespremna. U trci da mu pomognem, nisam mogla zovem policiju i da prisustvujem uviđaju – objašnjava stanovnica ovog dela grada.

Kako dalje navodi, tada je krenula agonija stanovnika ovog bloka koji su, ne samo u obližnjem parku, već i ispred samih ulaza u narednim danima počeli da zatiču posut otrov.

– Niko od nas nije očekivao ovo. Plašimo se ne samo za ljubimce, već i za decu koja provode vreme napolju. U samom parku nalazi se i osnovna škola “Duško Radović”, kao i dva vrtića. Park je po ceo dan pun dece. Kako mi da znamo da li je dete, kada mu nije dobro, otrovano ili mu je nešto drugo. Osećali smo se u početku bespomoćno, obraćali se nadležnima, ali smo odlučili da se udružimo i pokušamo da rešimo ovaj problem zajednički.

Ona objašnjava da su se obratili i nadležnim službama, u nadi da će otrov, za koji pretpostavljaju da je namenjen glodarima, biti uklonjen, a krivac pronađen.

– Upravnica zgrade iz Ulice Omladinskih brigada je kontaktirala službe koje su nadležne za postavljanje otrova u podrumskim prostorijama zgrada kako bi sa njima proverila da nisu možda oni postavljali otrov. Odgovorili su da nisu, i da se to ne radi na taj način da se otrov baca po parku, već se javnost obavesti o tome lepljenjem Obaveštenja o sistemskoj deratizaciji, sa informacijama koji otrov je postavljen i gde tačno.

U JKP “Veterina Beograd” rečeno je da im je jutros stigla informacija o ovom slučaju, ali da ova služba ima nadležnost da reaguje samo ukoliko je nađen leš životinje.

– Ipak, mi smo prosledili informacije gradskim službama čija je ovo nadležnost, kako bi utvrdili detalje – rečeno je uz apel:

– Molimo sve građane, ukoliko zateknu otrov ili nepoznate supstance u svojoj okolini, da budu pažljivi i ništa ne diraju, već pozovu nadležne službe.

Zabrinuta stanarka na kraju dodaje i strepnje da će se slučaj sa ostavljanjem otrova nastaviti.

– Pretpostavljamo da se ovo neće završiti na samo ova tri puta, nego će se nastaviti. Potrebna nam je pomoć kako bismo rešili ovaj problem i moguće trovanje dece i pasa.

Izvor: Gradski magazin/Telegraf

O Marija S.

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Upotreba crnih detalja u modernom dizajnu enterijera, Gradski Magazin

Upotreba crnih detalja u modernom dizajnu enterijera

Prilikom uređenja enterijera čak i najsitniji elementi imaju moć da preobraze prostor i unesu željenu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin