džentlmen, Stil i ponašanje jednog džentlmena, Gradski Magazin

Stil i ponašanje jednog džentlmena

Biti džentlmen je nešto što je svakako ’must have’ svakog savremenog muškarca i nešto što bi svaki muškarac trebalo da bude, bilo da je on biznismen, sportista, maneken, javna ličnost ili zaposleni u nekoj javnoj ustanovi.

Pretpostavljate da ćemo pričati o modi (koja je,naravno,i u ovoj priči jako bitna), ali ovog puta akcenat stavljamo na manire, ponašanje i pravila ponašanja. Džentlmen je muškarac koji drži do svojih manira, zna kako da se odnosi prema damama i kako da se ponaša u odredjenim situacijama. On ima spremno odelo za svaku priliku, duhovit je, insinktivno zna kako da se ophodi prema ženama i u njegovom društvu nikada nije dosadno. Maniri jednog džentlmena su uvek besprekorni i na mestu. Neki kažu da su ih zamenili ’loši momci’ i gradski frajeri, ali verujte, oni zamenu nemaju. U nastavku ćete videti da biti džentlmen nije teško, ali svakako zahteva odredjene kodekse, kako odevanja, tako i ponašanja. U ovoj priči nijedna stvar nije banalna ili manje bitna, ali ćemo krenuti od mode.

džentlmen, Stil i ponašanje jednog džentlmena, Gradski Magazin

Svaki pravi džentlmen zna kako da se obuče za svaku priliku. On će voditi računa o svemu, neće zanemariti ni najmanji detalj, i nikako neće otići sa svojom lepšom polovinom na dejt ili na večeru u trenerci ili u kombinaciji farmerke-duks sa kapuljačom. Na taj način će postići željeni nivo samopouzdanja a i dama će se sigurno uz takvog muškarca osećati mnogo bolje. Džentlmen zna da je kompromis jako bitan u svakoj uspešnoj vezi i nikada neće zanemariti mišljenje svoje devojke/žene. Iako je siguran šta želi, uvek će biti spreman da svojoj partnerki ispuni svaku želju, da je sasluša i da na kraju zajedno donesu odluku, ma koliko je ta odluka bitna.

Kada su problemi u pitanju, nikada neće ostaviti svoju partnerku na cedilu, uvek će joj se naći u teškim situacijama i neće pobeći, već će joj pomoći da se sa takvim situacijama suoči i da ih uspešno reši. Pravi gospodin će uvek podržati ambicije svoje partnerke(osim ako su joj iste vezane za lak moral ili narkotike), džentlmen će poštovati njene ciljeve, pa čak i da su oni gotovo nemogući, svakako će joj dati maksimalnu podršku. Uvek će svojoj partnerki otvoriti vrata, bila to vrata restorana, kafića, automobila ili ona iza kojih se krije njegovo jako, ali ipak ranjivo srce. Bice iskren i otvoren prema njoj i neće se igrati dečijih igrica u ljubavi jer on sigurno zna šta hoće i zato nema potrebe da njegov korak bude proračunat. Uradiće sve da se ona oseća kao kraljica i uživa u vremenu provedenom sa njim, da li u intimnoj atmoseri kod kuće uz neko dobro vino i sveće, ili na javnom mestu gde će joj pridržati kaput, a pre toga, na dogovoreno mesto stići 5 minuta ranije od zakazanog vremena.

džentlmen, Stil i ponašanje jednog džentlmena, Gradski Magazin

Pravi džentlmen će uvek biti ljubazan prema svima bez ikakvih skrivenih motiva, a to je jedini trend koji će uvek biti popularan i nikada neće prestati(bar se nadamo). Uz ovakvo ponašanje će vaše samopouzdanje ići uzlaznom linijom, bićete sigurni u sebe a ukoliko sve ovo radite da biste postigli odredjeni cilj, kad-tad će Vaše pravo lice biti otkriveno a ljudi, kao i Vaša partnerka(što je još gora situacija), će shvatiti da ste samo džentlmen u pokušaju(i to veoma lošem), a to će Vam sigurno naneti više štete nego koristi, zato budite pravi džentlmen i nećete se pokajati. Ovo su samo neki od mnoštva principa jednog pravog muškarca, gospodina i džentlmena, a žene bi se verovatno složile, ovakvog ponašanja nikad nije dosta.

A šta dame misle o svemu ovome, da li je upravo ovo profil savršenog muškarca?

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima, Gradski Magazin

Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima

Neki su nezadovoljni zbog toga što je sve više plastičnih flaša s čepovima koji su …

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin