Stiže nam Beogradski maraton, Gradski Magazin

Stiže nam Beogradski maraton

Beogradski maraton je najmasovnije sportsko takmičenje u Beogradu

Ono po čemu će se 28. SvisGas Beogradski maraton razlikovati od prethodnih je novost u polumaratonskoj trci, koja će se uz maratonsku trku i Trku zadovoljstva na 5 km trčati beogradskim ulicama i bulevarima 18. aprila.

Polumaratonska trka je i dalje otvorena za sve potencijalne učesnike, a novost je što će se u njoj održati i Prvenstvo Srbije u štafetnom trčanju polumaratona. Tačnije – tri prvenstva.

– Na 28. SvisGas Beogradskom maratonu organizovaćemo prvenstva Srbije u štafetnom trčanju polumaratona za srednjoškolce, studente i korporacije, naravno, u saradnji sa njihovim „matičnim” organizacijama, savezima i udruženjima. Svaka štafeta imaće po četiri člana, a uskoro će na sajtu Beogradskog maratona biti objavljene propozicije, tako da će sve biti spremno do 15. marta kada počinje rok za zvanično prijavljivanje –rekao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

maraton, Stiže nam Beogradski maraton, Gradski Magazin

Učesnici štafetnih prvenstava Srbije moći će da za obrate za savete i pomoć Trkačko-rekreativnom klubu Beogradski maraton, koji je smešten u Domu omladine Beograda.

– Mi funkcionišemo tek mesec dana i već imamo 50 korisnika i još mnogo zainteresovanih rekreativaca koji žele da se uključe u naše programe da bi se pripremili za učešće na 28. SvisGas Beogradskom maratonu. Posebno interesovanje vlada za zajedničke treninge, pa ćemo ih od sledeće srede organizovati na četiri punkta – kao i dosad na Banovom brdu, zatim na Dorćolu, na Ušću i na Bežanijskoj kosi. U pripremama tesno sarađujemo sa stručnjacima Fakulteta za sport i Udruženjem lekara sportske medicine, a naš klub će voditi i organizaciju štafetnog takmičenja u polumaratonu – rekao je prof. dr Branko Bošković, rukovodilac TRK Beogradski maraton.

maraton, Stiže nam Beogradski maraton, Gradski Magazin
Najava 28. Svis Gas Beogradskog maratona

Prof dr. Goran Rađen, kardiolog, istakao je da je briga o zdravlju trkača veoma važna:

– profesionalni maratonci imaju medicinske timove koji brinu o tome, a rekreativci za koje je trčanje maratona veliki izazov i pre svega borba sa sopstvenim organizmom, mogu da dobiju savete u Trkačko-rekreativnom klubu Beogradski maraton. Na osnovu zdravstvenog stanja svako može da dobije procenu svojih mogućnosti i medicinske savete…

Predstojeći maraton, sudeći prema dosadašnjim prijavama biće najmasovniji dosad, a trke štafeta će bez sumnje značajno povećati broj učesnika polumaratonske trke i mnoge od njih zauvek privući trčanju i rekreaciji. Gradski magazin biće za Vas na licu mesta, doduše nismo spremni za maraton i polumaraton, ali učestovaćemo u trci zadovoljstva iz zadovoljstva.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!, Gradski Magazin

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!

Nakon kratke letnje pauze, u Kulturnom centru Blace biće održana prva u novom ciklusu edukativnih …

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!, Gradski Magazin

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!

5. avgusta u Sarajevu održano je deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin