, Studija pokazuje tačnost i preciznost senzora za analizu bioelektričnog otpora na Galaxy Watch satu, Gradski Magazin

Studija pokazuje tačnost i preciznost senzora za analizu bioelektričnog otpora na Galaxy Watch satu

Studija koju je objavio američki žurnal za kliničku ishranu American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) otkriva da Galaxy Watch može da doprinese prevenciji gojaznosti kod korisnika. Ustanovila je da su Galaxy Watch uređaji tačni u merenju telesnog sastava, uz preciznost koja može da se uporedi sa laboratorijskim rezultatima dobijenim na Državnom univerzitetu Luizijane, u Centru za biomedicinska istraživanja Penington i Centru za istraživanje kancera Univerziteta Havaja.

Ova studija potvrđuje da nosivi uređaji mogu da pomognu u sprečavanju ili smanjenju gojaznosti, stanja koje je odgovorno za oko 60% smrtnih slučajeva usled kardiovaskularnih bolesti.

Ključna otkrića:

  • Rezultati analize biolektričnog otpora (BIA) pomoću uređaja Galaxy Watch su pokazali korelaciju od 97-98% sa dva referentna uređaja – kliničkim merenjem skena dvoenergetske apsorpciometrije X- zraka (DXA) i laboratorijskom oktapolarnom analizom bioelektričnog otpora – za merenje mase bez masti, mase masti, mase mišića skeleta, bazalnu metaboličku stopu i ukupnu količinu vode u telu.
  • Vrednost BIA je u tome što pruža sveobuhvatniju sliku zdravlja i dobrobiti. Analizom ključnih detalja u vezi sa telom – kao što su mišići skeleta, bazalna metabolička stopa, količina vode u organizmu i procenat masti u organizmu – ona omogućava konkretniji uvid u organizam i fizičko zdravlje nego kad se meri samo indeks telesne mase (BMI).
  • Gojaznost se smatra hroničnom bolešću koja se razvija vremenom kao posledica preteranog unosa hrane i nedostatka fizičke aktivnosti.
  • Sposobnost praćenja sopstvenog ponašanja, naročito uz podatke dobijene iz nosivih uređaja, pomaže da korisnik bolje razume obrasce svog ponašanja, što je dovelo do porasta fizičke aktivnosti kod skoro 60%.
  • Pored toga, kontrolno ispitivanje na slučajnom uzorku je otkrilo da su nosivi uređaji smanjili vreme sedenja za 68 minuta u proseku, dok je metaanaliza efekata praćenja aktivnosti na nosivim uređajima pokazala porast od preko 2500 koraka dnevno.

Pregled studije

Zajednički istraživački tim Državnog univerziteta Luizijane, Centra za biomedicinska istraživanja Penington i Centra za istraživanje kancera Univerziteta Havaja je sproveo studiju da bi procenio tačnost podataka o telesnom sastavu prikupljenih preko pametnih telefona.

Ova studija je uporedila merenja telesnog sastava preko senzora za analizu bioelektričnog otpora (BIA) na uređaju Galaxy Watch4 sa kliničkim merenjem skena dvoenergetske apsorpciometrije X- zraka (DXA) i laboratorijskom oktapolarnom analizom bioelektričnog otpora.

Ova studija je uporedila merenja telesnog sastava preko senzora za analizu bioelektričnog otpora (BIA) na uređaju Galaxy Watch4 sa kliničkim merenjem skena dvoenergetske apsorpciometrije X- zraka (DXA) i laboratorijskom oktapolarnom analizom bioelektričnog otpora.

Rezultati su pokazali da BIA merenja sa Galaxy Watch sata imaju korelaciju od 97-98% sa dva referentna uređaja za merenje mase bez masti, mase masti, mase mišića skeleta, bazalnu metaboličku stopu i ukupnu količinu vode u telu3. Rezultati studije pokazuju da podaci sa nosivog uređaja koji meri biootpor mogu da pomognu korisnicima u praćenju svog telesnog sastava i poboljšanju sopstvenog zdravlja menjanjem obrazaca ishrane i vežbanja.

Ona takođe pokazuje da Galaxy Watch može da pomogne korisnicima da preciznije razumeju svoje zdravlje. Tačnost podataka znači da korisnici mogu da prilagode sopstveno ponašanje čak i kad kliničko testiranje nije dostupno, što im omogućava da bolje prate svoje zdravlje kod kuće (između medicinskih intervencija), na putu ili kad rade na daljinu tamo gde drugi načini procene nisu na raspolaganju.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin