Najnovije Vesti
Stvari koje niste znali za ove brendove pića, Gradski Magazin

Stvari koje niste znali za ove brendove pića

Nikada nismo znali kakva se priča krije iza pića koje volimo da popijemo. Izdvojili smo par brendova pića koji su nam se činili zanimljivim.

1.Hennessy

Stvari koje niste znali za ove brendove pića, Gradski Magazin

Osnovan 1765, Hennessy je postao najveći proizvođač konjaka. Francuska kompanija, ispostavilo se da proizvodi više od 50 miliona flaša svake godine i da je to omiljeni piće među slavnim ličnostima, muzičarima, profesionalnim sportistima i čak diktatorima. Pokojni lider Severne Koreje Kim-Jong II  dao je više od 800.000 dolara godišnje na Hennessy.

2.Jack Daniels

Stvari koje niste znali za ove brendove pića, Gradski Magazin

Svako zna da Jack Daniels je jedan od najviše dostupnih pića u svetu. Ono što možda ne znate je da je moguće da se kupi čitavo bure viskija od destilerije. Svako bure sadrži oko 252 boca od 750 ml i cena njega bi bila između 10.000 dolara i 12.000 dolara, u zavisnosti od obima bureta i poreza. Prema nezvaničnim informacijama, američka vojska je najveći kupac buradi ovog čuvenog viskija.

3.Bacardi

Stvari koje niste znali za ove brendove pića, Gradski Magazin

Jeste li se ikada zapitali zašto je čuveni tvorac ruma stavio slepog miša kao brend ovog pića ? Priča kaže da je žena od osnivača zatekla slepog miša u destilereiji jednog dana. Verujući da je krilati gost bio simbol sreće, insistirala je da se to stavi kao brend porodične firme. Njena pomisao da je to bio srećan znak je dovela do toga da ovo piće ima gomilu fanova širom sveta među kojima je bio i čuveni Hemingvej.

4.Smirnoff

Stvari koje niste znali za ove brendove pića, Gradski Magazin

Smirnoff je jedna od najstarijih vodka koja poreklom datira još iz 1860ih godina iz Rusije. Sticajem okolnosti piće je, 1939.godine, završilo u rukama je američke kompanije. Jedini problem je bio što su Amerikanci voleli viski, a vodki vrlo malo znali. Možemo marketing ovog pića nazvati izvanrednim, jer je Smirnoff bio označen kao “beli viski koji nema ukusa i nema mirisa” . Ovaj marketinški potez kampanje je bio hit, posebno ljudima koji su  voleli da popiju malo više. Tako je započela američka ljubav prema vodki.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Film, Ljubav i romantika, dve stvari bez kojih ne možemo, Gradski Magazin

Ljubav i romantika, dve stvari bez kojih ne možemo

Iako su ljubav i romantika dve stvari bez kojih ne možemo i koje su, baš …

Film Box Extra, Dobra zabava na dohvat ruke!, Gradski Magazin

Dobra zabava na dohvat ruke!

Bilo da je u pitanju šetnja, bavljenje nekim hobijem ili druženje sa porodicom i prijateljima, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.