Najnovije Vesti
Univerzum, Svečano otvoren vrtić UNIVERZUM, Gradski Magazin

Svečano otvoren vrtić UNIVERZUM

U vrtiću Univerzum, koji se prostire na više od 1.000 metara kvadratnih u srcu Novog Beograda, danas je svečano obeležen  početak rada i proslavljen upis prvih polaznika- malih istraživača i pustolova.

Jedinstveni program za dnevni boravak, vaspitanje i obrazovanje dece

  • Saveti nutricionista, briga pedijatra
  • Montesori program
  • Školica stranih jezika, naučno-istraživački, sportski i umetnički centar

U vrtiću Univerzum, koji se prostire na više od 1.000 metara kvadratnih u srcu Novog Beograda, danas je svečano obeležen  početak rada i proslavljen upis prvih polaznika- malih istraživača i pustolova.

Koncept Univerzuma, čiji je idejni tvorac i osnivač Nena Ivković, je da detetu tokom dana pruži sve na jednom mestu kroz programe koji  podstiču celovit razvoj ličnosti deteta, a to su fizički, emocionalni i intelektualni.

Svečano otvoren vrtić UNIVERZUM, Gradski Magazin

Prema rečima Nene Ivković, misija vrtića Univerzum su sloboda i sreća deteta:

S ponosom mogu da kažem da smo stvorili jedno drugačije, humanije i inspirativnije mesto za naše najmlađe, univerzum čiji centar su deca. Društvo istraživača i pustolova Univerzum nije samo mesto gde se odrasta, uči i priprema za svet odraslih. Ovde se živi detinjstvo i stiču znanja i sposobnosti koja su deci neophodna. Od prvobitne ideje do vrtića u kom prvi polaznici već uživaju prešli  smo dugačak i zahtevan put i predano radili na svakom detalju kako bi boravak u vrtiću deci učinili još lepšim i boljim“.

Naša misija je da deci omogućimo da otkriju i upoznaju sebe u jednoj sigurnoj, podsticajnoj i prijateljskoj sredini. Mi verujemo u bezgraničnost dečjih mogućnosti, i stoga svako dete treba da se oseti posebnim, srećnim i uspešnim“, kazala je gospođa Ivković.

Univerzum je akreditovan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a objekat u kom nalazi izgrađen je po najsavremenijim tehničko – tehnološkim principima. Vrtić ima 1.000 metara kvadratnih a sobe za boravak dece su prostrane i svetle, kupatila su napravljena po meri najmlađih, a sadržaj je prilagođen i deci sa smetnjama u razvoju.

Direktor vrtića Univerzum Filip Stefanović objasnio je da su grupe dece mešovitog uzrasta (3 do 7 godina) i naglasio da je to prirodni, porodični način odrastanja jer deca uče jedna od drugih.

Uvažavanje interesovanja i potreba svakog deteta putokaz je vaspitačima u osmišljavanju svakodnevnih aktivnosti. Roditeljima je posebno važno to što se u dečjem vrtiću realizuje celodnevni boravak za decu, od 7.30 do 18 časova, dok je poludnevni program od 7.30 do 13.“

Koncept i programi vrtića Univerzum

Zdravlje i ishrana-u Univerzumu program čuvanja, vaspitanja i obrazovanja dece obuhvata pre svega brigu o njihovom zdravlju, što podrazumeva pripremu svežih obroka u vrtiću, stalnu dostupnost pedijatra, redovne nedeljne preglede i godišnje sistematske preglede. Hrana u vrtiću se priprema od zdravih namernica i uvek se koristi sveže voće i povrće.

Obrazovanje i sport – program edukacije osmišljen je tako da se kroz zabavu savladaju i najzahtevniji zadaci. Svakodnevna nastava stranog jezika (Oxford program), se odvija spontano kroz igru, pesmu, kreativne, sportske, dramske i druge aktivnosti, po posebno osmišljenom programu.

Sportska sala prostire se na 250 m2 i omogućavaju deci redovne fizičke aktivnosti, dok je tokom toplijih dana rekreacija moguća i u dvorištu vrtića.

Nove veštine: Vrtić Univerzum ima nekoliko posebnih programa za edukaciju dece: naučno-istraživački, umetnički i muzički centar/laboratoriju koji vodi naša istaknuta muzička umetnica Tijana Dapčević. U Univerzumu deca će naučiti osnove slikarstva, okušati se kao vajari, igrati u lutkarskom pozorištu ili se opredeliti za dramsku sekciju.

U Univerzumu, deci su dostupni i jedinstveni sadržaji u našoj zemlji, među kojima su senzorna i slana soba.

Slana soba je prostor uređen po najvišim standardima, a osmišljena je kao mini-igraonica i  uz blagotvorno dejstvo tretmana, stimulativno deluje na razvoj dece.

Senzorna soba je posebno opremljena i sastoji se od različitih elemenata koji podstiču i regulišu vizuelnu, taktilnu, auditivnu, motoričku i afektivnu stimulaciju.

“Univerzum” je jedinstveno mesto. Ovde se isti principi koje primenjujemo u radu sa decom uvažavaju i na nivou našeg tima, od osnivača, preko direktora i vaspitača, roditelja, kuvara, saradnika i dobavljača.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Milica Jević Drndarević: “Stara planina me je pripremila za nove radne pobede”!, Gradski Magazin

Milica Jević Drndarević: “Stara planina me je pripremila za nove radne pobede”!

Milica Jević Drndarević, prva solistkinja Narodnog pozorišta u Beogradu iskoristila je slobodno vreme za odmor …

Počeo jesenji ciklus tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom” Tema: Kako do balansa između poslovnog i privatnog života?, Gradski Magazin

Počeo jesenji ciklus tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom” Tema: Kako do balansa između poslovnog i privatnog života?

Od proglašenja pandemije COVID-19, malo je ljudi na planeti koji nisu „izbačeni iz koloseka” i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.