SVEČANO OTVOREN XIII LETNJI EYOF

Zastavu Srbije u defileu sportista nosila Katarina Lazović

Svečanom ceremonijom večeras je na stadionu Mikeil Meski u Tbilisiju otvoren XIII letnji Evropski olimpijski festival mladih (EYOF), a u defileu sportista zastavu Srbije nosila je Katarina Lazović kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije.

Olimpijski plamen su do stadiona, od Trga Slobode nosili zvaničnici i visoki funkcioneri Gruzije, da bi na samom stadionu olimpijsku baklju preuzeli olimpijski šampioni Temur Dadiani, Gela Ketashvili, Nino Salukvadze i na kraju Zurab Zviadauri koji je i upalio olimpijski plamen na stadionu.

Gruzijski višestruki olimpijski, svetski i evropski prvaci Nona Gaprindašvili, Levan Tediašvili, Vaktang Blagidze, Vazha Kačarava, Roman Rurua i Rafael Chimishkyan su uneli zastavu Evropskih olimpijskih komiteta na stadion.

Trinaesti Evropski olimpijski festival mladih je zvanično proglasio otvorenim premijer Gruzije Irakli Gharibashvili.

“Veoma sam radostan i uzbudjen, ali u isto vreme imam i osećaj velike odgovornosti. Organizacioni komitet je vredno radio i veoma sam ponosan što naš san sada postaje stvarnost. Dragi sportisti, vi ste za nas posebni. Vaša ljubav i posvećenost sportu vas je dovela ovde. Ovo je vaše slavlje! Vaš nastup ovde biće istorija za buduće generacije, a za vas će biti veliki korak u budućnost. Ovi je istorijski događaj i svi smo mi deo istorije koja nastaje ovde i sad. Hvala vam,” rekao je Aleksej Akveldiani, predsednik Organizacionog komiteta.

„Ove Igre su veliki korak napred u razoju sporta u Gruziji, ali su isto tako veliki korak u oporavku Tbilisija od poplava koje su zadesile ovaj grad prošlog meseca. Sport ima važnu ulogu pružajući nadu u teškim vremenima. Znajte da je čitava evropska olimpijska porodica uz vas. Dragi devojčice i dečaci, naši domaćini su izgradili fantastičnu sportsku scenu, ali samo ste vi ti koji možete da učinite ovaj vestival uspešnim. Uživajte u jedinstvenom trenutku u kojem predstavljate svoju zemlju,“ rekao je predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Patrik Hiki.

EYOF, SVEČANO OTVOREN XIII LETNJI EYOF, Gradski Magazin

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!, Gradski Magazin

Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!

Mađarski hotelski kompleks Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela za 2024. …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin