SVEČANO OTVOREN XIII LETNJI EYOF

Zastavu Srbije u defileu sportista nosila Katarina Lazović

Svečanom ceremonijom večeras je na stadionu Mikeil Meski u Tbilisiju otvoren XIII letnji Evropski olimpijski festival mladih (EYOF), a u defileu sportista zastavu Srbije nosila je Katarina Lazović kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije.

Olimpijski plamen su do stadiona, od Trga Slobode nosili zvaničnici i visoki funkcioneri Gruzije, da bi na samom stadionu olimpijsku baklju preuzeli olimpijski šampioni Temur Dadiani, Gela Ketashvili, Nino Salukvadze i na kraju Zurab Zviadauri koji je i upalio olimpijski plamen na stadionu.

Gruzijski višestruki olimpijski, svetski i evropski prvaci Nona Gaprindašvili, Levan Tediašvili, Vaktang Blagidze, Vazha Kačarava, Roman Rurua i Rafael Chimishkyan su uneli zastavu Evropskih olimpijskih komiteta na stadion.

Trinaesti Evropski olimpijski festival mladih je zvanično proglasio otvorenim premijer Gruzije Irakli Gharibashvili.

“Veoma sam radostan i uzbudjen, ali u isto vreme imam i osećaj velike odgovornosti. Organizacioni komitet je vredno radio i veoma sam ponosan što naš san sada postaje stvarnost. Dragi sportisti, vi ste za nas posebni. Vaša ljubav i posvećenost sportu vas je dovela ovde. Ovo je vaše slavlje! Vaš nastup ovde biće istorija za buduće generacije, a za vas će biti veliki korak u budućnost. Ovi je istorijski događaj i svi smo mi deo istorije koja nastaje ovde i sad. Hvala vam,” rekao je Aleksej Akveldiani, predsednik Organizacionog komiteta.

„Ove Igre su veliki korak napred u razoju sporta u Gruziji, ali su isto tako veliki korak u oporavku Tbilisija od poplava koje su zadesile ovaj grad prošlog meseca. Sport ima važnu ulogu pružajući nadu u teškim vremenima. Znajte da je čitava evropska olimpijska porodica uz vas. Dragi devojčice i dečaci, naši domaćini su izgradili fantastičnu sportsku scenu, ali samo ste vi ti koji možete da učinite ovaj vestival uspešnim. Uživajte u jedinstvenom trenutku u kojem predstavljate svoju zemlju,“ rekao je predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Patrik Hiki.

SVEČANO OTVOREN XIII LETNJI EYOF, Gradski Magazin

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!, Gradski Magazin

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Focus radio, Najuspešnije dame i brendovi 2023, Gradski Magazin

Najuspešnije dame i brendovi 2023

Svečana dodela nagrade NAJUSPEŠNIJE DAME I BRENDOVI 2023, održana je 30. oktobra, u hotelu Hyatt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin