Najnovije Vesti
, SVETSKI DAN ČIŠĆENjA 21.09.2019: Centralna manifestacija u Srbiji, Gradski Magazin

SVETSKI DAN ČIŠĆENjA 21.09.2019: Centralna manifestacija u Srbiji

Pozivamo vas da se u subotu, 21.09.2019. godine, sa početkom u 10:00h, pridružite centralnoj manifestaciji obeležavanja Svetskog dana čišćenja u Srbiji – akciji u Pionirskom gradu, na sportskim terenima na Košutnjaku na kojoj se očekuje učešće od 300-600 volontera.

Svetski dan čišćenja je najveća volonterska akcija koja se održava već 10 godina širom sveta sa ciljem da motiviše pojedince, organizacije i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredinom otpadom. Primera radi, u akciji održanoj 2018. godine učestvovalo je 18 miliona ljudi iz preko 158 zemalja, pri čemu je sakupljeno preko 88.500 tona otpada.

Akcija u Pionirskom gradu, povodom Svetskog dana čišćenja, će ujedno biti i završni događaj kampanje “Trash izazov Srbija” koju je Ekostar Pak, nacionalni operater upravljanja ambalažnim otpadom realizovao na preko 40 lokacija u Srbiji u saradnji sa brojnim organizacijama i sa preko 3.000 volontera, kao i deo projekta “Ne prljaj, nemaš izgovor” SBB fonadacije, zahvaljujući kojim se i Srbija priključila programu globalne društvene akcije sa ciljem podizanja ekološke svesti i sprovođenja trajnih promena kako bi se okončao problem epidemije otpada koji ugrožava našu planetu.

Akcija u Pionirskom gradu će imati i humanitarni karakter jer se 21.09.2019. na lokaciji obeležava i završnica Nedelje solidarnosti (14-21.09.2019.) u saradnji sa Crvenim krstom koji će organizovati prikupljanje paketa za socijalno ugrožene porodice.

, SVETSKI DAN ČIŠĆENjA 21.09.2019: Centralna manifestacija u Srbiji, Gradski Magazin

21.septembar 2019. godine

Na Svetski dan čišćenja eko heroiji Vas pozivaju na najveći
TRASH IZAZOV SRBIJA
Ekološko-humanitarna akcija

Pionirski grad, Košutnjak

Svetski dan čišćenja je najveća volonterska akcija koja se održava već 10 godina širom sveta sa ciljem da motiviše pojedince, organizacije i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredinom otpadom. Akcija u Pionirskom gradu povodom Svetskog dana čišćenja će ujedno biti i završni događaj kampanje Trash izazov Srbija, koju su u poslednjih 6 meseci sprovodili Ekostar Pak, nacionalni operater upravljanja ambalažnim otpadom i udruženje Trash hero sa partnerima u okviru koje je realizovano preko 40 akcija širom Srbije sa preko 3 hiljade učesnika. Kao završnica Nedelje solidarnosti (14-21.09.2019.) u saradnji sa Crvenim krstom akcija u Pionirskom gradu će imati i humanitarni karakter. 

Pozivamo sve ekologe i filantrope, i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u akciji čišćenja i da prema svojim mogućnostima donesu na štand Crvenog krsta osnovne životne namirnice (brašno, šećer, ulje, konzerve, supe u kesici i slično) i sredstva za higijenu (sapun, sredstva za kupanje, prašak za veš, četkice za zube, paste za zube i slično) koje će kasnije podeliti socijalno ugroženim porodicama. Takođe, pozivamo vas da donesete čepove od plastičnih flaša I da ih na licu mesta donirate udruženju Čep za hendikep

Povedite sa sobom decu, unučiće, komšije, prijatelje jer vas očekuje sjajno druženje u prirodi sa Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom, a nakon akcije vojnički pasulj, kreativne radionice, još mnogo iznenađenja i odlična muzika sve do popodnevnih sati.

Akciju obeležavanja Svetskog dana čišćenja u Srbiji su podržali i svoje prisustvo na akciji potvrdili:

MINISTRASTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE, na čelu sa ministarom Goranom Trivanom;
SEKRETARIJAT ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE GRADA BEOGRADA, na čelu sa sekretarom Ivanom Vilotijević;
OPŠTINA ČUKARICA;
OPŠTINA RAKOVICA;
SBB FONDACIJA;
EKOSTAR PAK, FABRIKA KARTONA UMKA, PAPIRSERVIS BEOGRAD;
CRVENI KRST ČUKARICA I RAKOVICA;
ROTARY KLUB SAVA;
BITEF;
PARKING SERVIS;
JKP GRADSKA ČISTOĆA BEOGRAD.

Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

testiranje na korona virus, Od ujutru dodatne laboratorije za testiranje na korona virus na lični zahtev, Gradski Magazin

Od ujutru dodatne laboratorije za testiranje na korona virus na lični zahtev

 S obzirom na uvećan broj zahteva za testiranje na korona virus u proteklih nekoliko dana, …

Predrag Kon, ĐACI ĆE U ŠKOLAMA MORATI DA NOSE POSEBNE VRSTE MASKI: Dr Predrag Kon izneo najnovije informacije, Gradski Magazin

ĐACI ĆE U ŠKOLAMA MORATI DA NOSE POSEBNE VRSTE MASKI: Dr Predrag Kon izneo najnovije informacije

Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za zaštitu od korona virusa, rekao …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.