Najnovije Vesti
, SVETSKI DAN ČIŠĆENjA 21.09.2019: Centralna manifestacija u Srbiji, Gradski Magazin

SVETSKI DAN ČIŠĆENjA 21.09.2019: Centralna manifestacija u Srbiji

Pozivamo vas da se u subotu, 21.09.2019. godine, sa početkom u 10:00h, pridružite centralnoj manifestaciji obeležavanja Svetskog dana čišćenja u Srbiji – akciji u Pionirskom gradu, na sportskim terenima na Košutnjaku na kojoj se očekuje učešće od 300-600 volontera.

Svetski dan čišćenja je najveća volonterska akcija koja se održava već 10 godina širom sveta sa ciljem da motiviše pojedince, organizacije i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredinom otpadom. Primera radi, u akciji održanoj 2018. godine učestvovalo je 18 miliona ljudi iz preko 158 zemalja, pri čemu je sakupljeno preko 88.500 tona otpada.

Akcija u Pionirskom gradu, povodom Svetskog dana čišćenja, će ujedno biti i završni događaj kampanje “Trash izazov Srbija” koju je Ekostar Pak, nacionalni operater upravljanja ambalažnim otpadom realizovao na preko 40 lokacija u Srbiji u saradnji sa brojnim organizacijama i sa preko 3.000 volontera, kao i deo projekta “Ne prljaj, nemaš izgovor” SBB fonadacije, zahvaljujući kojim se i Srbija priključila programu globalne društvene akcije sa ciljem podizanja ekološke svesti i sprovođenja trajnih promena kako bi se okončao problem epidemije otpada koji ugrožava našu planetu.

Akcija u Pionirskom gradu će imati i humanitarni karakter jer se 21.09.2019. na lokaciji obeležava i završnica Nedelje solidarnosti (14-21.09.2019.) u saradnji sa Crvenim krstom koji će organizovati prikupljanje paketa za socijalno ugrožene porodice.

, SVETSKI DAN ČIŠĆENjA 21.09.2019: Centralna manifestacija u Srbiji, Gradski Magazin

21.septembar 2019. godine

Na Svetski dan čišćenja eko heroiji Vas pozivaju na najveći
TRASH IZAZOV SRBIJA
Ekološko-humanitarna akcija

Pionirski grad, Košutnjak

Svetski dan čišćenja je najveća volonterska akcija koja se održava već 10 godina širom sveta sa ciljem da motiviše pojedince, organizacije i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredinom otpadom. Akcija u Pionirskom gradu povodom Svetskog dana čišćenja će ujedno biti i završni događaj kampanje Trash izazov Srbija, koju su u poslednjih 6 meseci sprovodili Ekostar Pak, nacionalni operater upravljanja ambalažnim otpadom i udruženje Trash hero sa partnerima u okviru koje je realizovano preko 40 akcija širom Srbije sa preko 3 hiljade učesnika. Kao završnica Nedelje solidarnosti (14-21.09.2019.) u saradnji sa Crvenim krstom akcija u Pionirskom gradu će imati i humanitarni karakter. 

Pozivamo sve ekologe i filantrope, i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u akciji čišćenja i da prema svojim mogućnostima donesu na štand Crvenog krsta osnovne životne namirnice (brašno, šećer, ulje, konzerve, supe u kesici i slično) i sredstva za higijenu (sapun, sredstva za kupanje, prašak za veš, četkice za zube, paste za zube i slično) koje će kasnije podeliti socijalno ugroženim porodicama. Takođe, pozivamo vas da donesete čepove od plastičnih flaša I da ih na licu mesta donirate udruženju Čep za hendikep

Povedite sa sobom decu, unučiće, komšije, prijatelje jer vas očekuje sjajno druženje u prirodi sa Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom, a nakon akcije vojnički pasulj, kreativne radionice, još mnogo iznenađenja i odlična muzika sve do popodnevnih sati.

Akciju obeležavanja Svetskog dana čišćenja u Srbiji su podržali i svoje prisustvo na akciji potvrdili:

MINISTRASTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE, na čelu sa ministarom Goranom Trivanom;
SEKRETARIJAT ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE GRADA BEOGRADA, na čelu sa sekretarom Ivanom Vilotijević;
OPŠTINA ČUKARICA;
OPŠTINA RAKOVICA;
SBB FONDACIJA;
EKOSTAR PAK, FABRIKA KARTONA UMKA, PAPIRSERVIS BEOGRAD;
CRVENI KRST ČUKARICA I RAKOVICA;
ROTARY KLUB SAVA;
BITEF;
PARKING SERVIS;
JKP GRADSKA ČISTOĆA BEOGRAD.

Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

ZASENIĆE SVETSKE ZVEZDE: AMINA OSVAJA REGION!, Gradski Magazin

ZASENIĆE SVETSKE ZVEZDE: AMINA OSVAJA REGION!

Zvezda regionalne influens scene Amina Efendić polako ali sigurno obara balkanske rekorde, a uporedo sa …

Korona nema šta da traži na ovoj srpskoj planini!, Gradski Magazin

Korona nema šta da traži na ovoj srpskoj planini!

Kada se predano radi na promociji, a prirodnim dobrima rukovode profesionalci kao što je to …

Leave a Reply

Your email address will not be published.