, Svetski dan zaštite životne sredine u znaku borbe za pčele, Gradski Magazin
Foto: Freepik

Svetski dan zaštite životne sredine u znaku borbe za pčele

Svetski dan zaštite životne sredine ove godine biće u znaku borbe za očuvanje pčela. Njihov značaj je od izuzetne važnosti za čitav ekosistem, a  zaslužne su za oprašivanje više od 75 odsto gajenih biljaka. Zahvaljujući donaciji kompanije Delez Srbija i azilu za pčele koji će biti otvoren u oglednom pčelinjaku “Košutnjak” biće spašeni odbegli rojevi kojih u Beogradu ima oko 3.000.

 

, Svetski dan zaštite životne sredine u znaku borbe za pčele, Gradski Magazin
Foto: Freepik

Azil za pčele biće otvoren u pčelinjaku „Košutnjak“, a na projektu će raditi Beogradsko udruženje pčelara i kompanija Delez Srbija. Zahvaljujući programu lojalnosti „Pčelice stvaralice“ koji je realizovan u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama, kompanija je donirala milion dinara za ovu namenu. 

„Izuzetno je važno da udomimo pčele, a zahvaljujući pristupu i pomoći kompanije Delez Srbija verujemo da ćemo u tome i uspeti, da svaka pčela pronađe svoj dom i da brigu o njima podignemo na jedan potpuno nov nivo kakav one i zaslužuju“, kaže Stanko Rajić, predsednik Beogradskog udruženja pčelara i dodaje da je svaki spašeni roj jedinstvena pobeda pčelarstva koja doprinosi očuvanju biodiverziteta i na globalnom nivou.

Sumirajući rezultate povodom Svetskog dana zaštite životne sredine koji se obeležava svuda u svetu sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na globalne ekološke izazove, kompanija Delez Srbija je sumirala i neke od najznačajnijih doprinosa u ovoj oblasti. Tokom protekle godine reciklirano je više od 12.000 tona ambalažnog otpada, dok je emisija ugljen dioksida smanjena za dodatnih 2,4 odsto u odnosu na godinu pre, a otvorena su i četiri Maxi supermarketa sa ekološkim sistemom rashlade.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

fred lenix, Na veliku No Sleep žurku u Luki Beograd stiže i Fred Lenix, hitmejker kojeg su otkrili ARTBAT!, Gradski Magazin

Na veliku No Sleep žurku u Luki Beograd stiže i Fred Lenix, hitmejker kojeg su otkrili ARTBAT!

Zaokružen je program velike No Sleep žurke, koja će 11. novembra u Luki Beograd okupiti …

gibonni, Gibonni priprema spektakl: Ogromno interesovanje i za drugi koncert u Beogradu!, Gradski Magazin

Gibonni priprema spektakl: Ogromno interesovanje i za drugi koncert u Beogradu!

Zbog velikog interesovanja publike, jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara regionalne muzičke scene, Zlatan Stipišić Gibonni, odžaće …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin