Najnovije Vesti
Tamara i Stefan, TAMARA I STEFAN POBEDNICI ČETVRTOG TENISKOG TURNIRA „ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“, Gradski Magazin
FOTO: Fondacija Beba Stajić

TAMARA I STEFAN POBEDNICI ČETVRTOG TENISKOG TURNIRA „ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“

Tamara Bajagić i Stefan Ivić pobednici su četrvtog po redu memorijalnog Teniskog turnira „Anastasija Beba Stajić”.

Tamara (17) pobedila je šesnaestogodišnju Senku Deletić (6:2, 6:3) u konkurenciji juniorki, a Stefan Ivić (18), savladao je Novaka Novakovića (6:3, 6:1) u juniorskoj konkurenciji. Ivić i Novaković (18), protivnici u konkurenciji juniora, igrali su i u dublu, gde su zajedno osvojili prvo mesto. 

TAMARA I STEFAN POBEDNICI ČETVRTOG TENISKOG TURNIRA „ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“, Gradski Magazin
FOTO: Fondacija Beba Stajić

Turnir I kategorije za mlade tenisere do 18 godina, odigran je u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najbolja teniserka Tamara Bajagić, kojoj je ovo prvi turnir na domaćem terenu, polaznica je Nacionalnog teniskog centra Australije i jedna je od najboljih juniorki ovog kontinenta. Pobednik u kategoriji juniora, Stefan Ivić iz Negotina, prema dosadašnjim rezultatima direktno ide ka svetskim listama. Pre ove nacionalne pobede, Ivić je osvojio ITF 2018. godine i ITF dubl 2019. godine. Član je reprezentacije Srbije i vicešampion.

TAMARA I STEFAN POBEDNICI ČETVRTOG TENISKOG TURNIRA „ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“, Gradski Magazin
FOTO: Fondacija Beba Stajić

„Juniori koji su uzeli učešće na turniru „Anastasija Beba Stajić“, koji pretenduje da postane najrespektabilnije takmičenje za mlade, talentovane tenisere u regionu, prikazali su umeće, neverovatnu sportsku borbenosti i potvrdili da je uspeh srpskog tenisa zagarantovan.”, izjavio je Bogdan Obradović, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

TAMARA I STEFAN POBEDNICI ČETVRTOG TENISKOG TURNIRA „ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“, Gradski Magazin
FOTO: Fondacija Beba Stajić

Sead Dervišević (Teniski savez Beograda) potvrdio je da je 87 prijavljenih juniora iz cele Srbije, rekord i da je ovaj turnir za mlade tenisere I kategorije, koji se organizuje u spomen na preminulu teniserku Srbije Anastasiju Bebu Stajić, postao veoma važan sportski događaj u kalendaru Teniskog saveza Srbije. 

U spomen na preminulu teniserku Srbije Anastasiju Bebu Stajić, koja je život izgubila u tragičnoj saobraćanoj nesreći 2014. godine na Adi Huji, na terenima Teniske akademije „Bogdan Obradović“ održan je četvrti po redu memorijalni turnir „Anastasija Beba Stajić“.

Ovaj memorijal prvi put organizovan je 2016. godine sa ciljem da preraste u tradicionalni i da pruži šansu mladim talentovanim teniserima. Turnir se organizuje i sa ciljem da se mladi usmere ka sportu i drugim kvalitetnim aktivnostima, kako se ovakav tragičan događaj nikada ne bi ponovo.

TAMARA I STEFAN POBEDNICI ČETVRTOG TENISKOG TURNIRA „ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“, Gradski Magazin
FOTO: Fondacija Beba Stajić

Goran Stajić, otac Anastasije Bebe Stajić, u ime svoje porodice na zavšnici turnira mladim teniserima poslao je snažnu poruku: “Cilj ovog turnira je da se naša Beba nikada ne zaboravi, ali i da se među vama, mladim ljudima, produbi ljubav prema sportu i drugim pravim vrednostima. Takođe želimo da probudimo svest koliko svaka vožnja brža od dozvoljene može biti pogubna za mnoge živote. Nesmotrena greška koja može u trenutku da prekine mlade živote, sjajne sportske i druge karijere, kao što je bio i slučaj sa Anastasijom.” 

Teniski turnir „Anastasija Beba Stajić“ podržali su Teniska akademija “Bogdan Obradović”, Teniska akademija “Tipsarević”, Coca Cola HBC, Kliping, Teniski savez Srbije i Teniski savez Beograda.

Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia

O Gradski Magazin

Proveri takođe

EU proširenje  – Quo Vadis (kuda idete)?, Gradski Magazin

EU proširenje – Quo Vadis (kuda idete)?

Koji su trenutni izazovi sa kojima se suočava Zapadni Balkan i kakvo je stanje sa …

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva, Gradski Magazin

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva

Sveži hlebovi i peciva, sastojci koji se koriste prilikom njihove izrade, kao i način na …

Leave a Reply

Your email address will not be published.