telo, Telo kao izvajano, Gradski Magazin

Telo kao izvajano

Da bi imali izvajano telo prvenstveno morate naučiti da živite zdravo i slušate svoj organizam.

Svaka žena ima isti problem. Višak kilograma. Zimi se opustimo i ne pridajemo toliko značaja ishrani kao ni sportskim aktivnostima, ali kada dođe mesec maj hvatamo se za glavu i nastaje panika!

Najbolja solucija je da zdrav i aktivan život vodimo tokom cele godine i nećemo imati problema te vrste. Naviknite telo na zdravu ishranu! Kada zdrava ishrana postane vaša rutina onda za odricanjem nema potrebe. Za početak se prvo dobro (kritički) pogledajte u ogledalo. Spoznajte svoje nedostatke, hrabro se suočite sa njima i krenite u napad.

Vežbajte! Trud se isplati. Ako vam odlasci u teretanu predstavljaju problem, vežbajte kod kuće. U svom prostoru možete da prilagodite sve svojim potrebama. Dakle, od svega je najbitnija vaša želja da telo dovedete do savršenstva, a onda ga samo održavajte u formi. Budite sami svoj DJ. Muzika je neverovatan motivator za bilo koji oblik fizičke aktivnosti. Nije toliko teško, pokušajte!

Svi znamo da takmičarski duh predstavlja pokretačku snagu, te nije loša ideja da sklopite “fitnes pakt” sa svojim prijateljicama, partnerom, kolegama. Vežbanje u društvu je uvek zanimljivije. Iskoristite i probudite takmičara u sebi, ne samo radi zadovoljavanja sujete već i radi postizanja boljeg efekta. Da li znate kako joga deluje i koliko je zdrava za naše telo, um, duh? Joga opušta mišiće, oslobađa od stresa, a ima i mnoge druge povoljne efekte na naš organizam. Postoje različite vrste, pa možete izabrati onu koja vama najviše odgovara. Sigurno nećete zažaliti.

Vežbajte u prirodi! Trčanje po plaži, šumi, vožnja bicikla definitivno najefikasnije deluje na naš organizam, telo i oblikovanje mišića kao i smanjenje obroka. Jedite više puta dnevno u manjim porcijama. Time ćete ubrzati svoj metabolizam, a kilogrami će sami nestati.

Započnite dan sa vitaminima, biljnim čajem, časom tople vode sa cimetom ili svežim sokom od ceđenog, sezonskog voća bez šećera. Nakon pola sata doručkujte. Kada naviknete telo na ove rituale, neće biti kritično ako se nekada opustite uz slatiše. Bitno je samo da napravite balans.

Vodite računa gde kupujete namirnice! Još jedan od načina da ubrzate metabolizam jeste uključivanje veće količine neprerađenih, integralnih namirnica.

Volite svoje telo i brinite o njemu tokom cele godine. Nema odmora!

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin