Novogodišnji san, TEŠKA VREMENA NISU IZGOVOR: “Novogodišnji san” ne zaboravlja decu južno od Ibra ni ove godine – Zajedno za dečije osmehe!, Gradski Magazin

TEŠKA VREMENA NISU IZGOVOR: “Novogodišnji san” ne zaboravlja decu južno od Ibra ni ove godine – Zajedno za dečije osmehe!

Već petu godinu zaredom nekoliko momaka uspešno organizuje humanitarnu akciju kako bi deca sa Kosova, južno od Ibra, imala novogodišnje poklone.


Akcija “Novogodišnji san” i ove godine uprkos teškoj situaciju u Kosovskoj Mitrovici, priprema štand, na kome građani mogu da doniraju slatkiše, slaniše, školski pribor, igračke, novac, ili nešto što može da bude sadržaj novogodišnjeg paketića.

Na glavnom šetališu u Kosovskoj Mitrovici, od 23. do 26. decembra u periodu od 12 do 16 časova nekoliko ljudi dobrog srca, prikuplja sve što humani građani donesu.

TEŠKA VREMENA NISU IZGOVOR: “Novogodišnji san” ne zaboravlja decu južno od Ibra ni ove godine – Zajedno za dečije osmehe!, Gradski Magazin

Cilj akcije je da deca iz ugroženih područja znaju da nisu zaboravljena, da i za njih slede lepi praznični dani, i dani u kojima će ih se setiti deca sa severa Kosova i Metohije.

– Prvenstveno naš cilj je bio da pokažemo našem narodu južno od Ibra da mislimo da njih, posebno u ovim teškim vremenima za sve nas. Želimo da im pokažemo da nismo zaboravili na njih, na njihovu borbu i istrajnost da ostanu na svojim vekovnim ognjištima. Pre svega da pokažemo deci da njihov narod misli na njih i da želi da praznike dočekaju sa osmehom – rekao je Jovan Kragović, organizator akcije “Novogodišnji san”.

Prošle godine epilog ove priče je bio i više nego emotivan, podeljeno je oko 350 paketića deci iz Orahovca, Velike Hoče, Goraždevca i Osojana, a organizatori nastoje da ove godine nadmaše prošlogodišnji uspeh.

Takođe, jedan od organizatora akcije Nikola Milivojević, pozvao je sve dobre ljude i građane koji su u mogućnosti da doniraju koliko mogu da bi decu južno od Ibra usrećili u teškim vremenima, novogodišnjim paketićima, i istakao da je svaki vid pomoći dobrodošao.

TEŠKA VREMENA NISU IZGOVOR: “Novogodišnji san” ne zaboravlja decu južno od Ibra ni ove godine – Zajedno za dečije osmehe!, Gradski Magazin

Ukoliko postoji želja za učestvovanjem u humanitarnoj akciji “Novogodišnji san” možete to učiniti i donacijom na žiro račun 170-10693327000-52.

O Marija S.

Proveri takođe

Čačak sija punim sjajem! Snimci nove saobraćajnice iz vazduha oduzimaju dah!, Gradski Magazin

Čačak sija punim sjajem! Snimci nove saobraćajnice iz vazduha oduzimaju dah!

3,2,1 – Čačak! Srpski grad koji opravdano nosi epitet jednog od najmodernijih srpskih gradova, uskoro …

DUPLA ZLATNA: Destilerija Zarić opet niže medalje!, Gradski Magazin

DUPLA ZLATNA: Destilerija Zarić opet niže medalje!

Sjajne vesti stigle su u Destileriju Zarić Opsesija rakija od maline i  Nirvana rakija od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin