Najnovije Vesti
tim sa FON-a, TIM SA FON-a PREDSTAVLjA REGION U FINALU SVETSKOG STUDENTSKOG TAKMIČENjA U PARIZU, Gradski Magazin

TIM SA FON-a PREDSTAVLjA REGION U FINALU SVETSKOG STUDENTSKOG TAKMIČENjA U PARIZU

Mina Stanković (22), Aleksandra Rakić (22) i Ivana Stanić (23) studentkinje Fakulteta organizacionih nauka, koje čine tim CHINCHILLAS, pobednice su regionalnog finala takmičenja L’Oréal Brandstorm održanog u Zagrebu.

Studentkinje iz Beograda će sa svojom inovativnom idejom predstavljati naš region u globalnom finalu jednog od najvećih studentskih takmičenja, koje se održava 27. godinu zaredom, okupljajući najbolje timove studenata širom sveta. Pobednice će u sklopu svetskog takmičenja u Parizu, 23. maja ove godine, imati priliku da osvoje i tromesečnu praksu u najvećem svetskom startup kampusu, Station F u Parizu.
Ovogodišnji zadatak takimičara bio je da se na kreativan način odgovori na pitanje “kako izgleda nega kože u budućnosti“, kao i da se ponudi inovativno rešenje koje bi unapredilo iskustvo korisnika farmaceutskih brendova (npr. Vichy, La Roche-Posay), orjentisanih na zdrav život.

Pobedničku ideju ukratko je opisala Mina, jedna od članica tima CHINCHILLAS: „Naše rešenje je maska za lice koja analizira kožu putem integrisane mobilne aplikacije koja korisniku dostavlja rezultate o pojedinim nepravilnostima i nesavršenostima na koži. Maska daje precizne analize pomoću senzora, a dodatna pogodnost je i mogućnost konsultacije sa farmaceutom, za sve one koji su sumnjičavi prema novim uređajima. Takođe, pruža mogućnost davanja preporuka određenih proizvoda tako da korisnici mogu koristiti personalizovane proizvode koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama. Pomoću ove aplikacije korisnici takođe mogu pratiti napredak u nezi svoje kože“.

Pobednici nacionalnih takmičenja zemalja učesnica, među kojima su i naše studentkinje, okupiće se u Parizu 27. godinu zaredom, a ovogodišnje izdanje posetiće 35.000 studenata iz preko 60 zemalja sveta. Cilj takmičenja je pružiti studentima pedagoško i profesionalno iskustvo, kao i priliku da budu inovativni u industriji lepote koja u poslednjim decenijama beleži neverovatan rast.
„Projekt Brandstorm iz godine u godinu okuplja sve veći broj kreativnih i ambicioznih mladih ljudi koji imaju priliku, ne samo da pomere svoje granice kreativnog razmišljanja, nego i da se povežu sa ostalim učesnicima ovog takmičenja iz celoga sveta. Ove godine napravili smo veliki iskorak u konceptu takmičenja. Odlučili smo da timu sa najinovativnijom idejom pružimo i priliku za osvajanjem plaćene tromesečne prakse, odnosno mogućost da svoju ideju sprovedu u delo“, izjavila je Brigitte Streller, generalna direktorka L’Oréal Adria-Balkan, koja je i predsedavala ovogodišnjim žirijem.
Svoje kreativne ideje, osim pobedničkog, predstavilo je još devet timova iz Srbije i Hrvatske. Timovi su za svoje projekte i prezentacije mogli osvojiti 100 bodova, pri čemu inovativnost (innovative) odnosi 30% ocene, korisnost (useful) 30%, primenljivost (feasible) 20% i mogućnost modifikacije (scalable) 20%.

Više o Brandstormu

Kao jedno od najvećih studentskih takmičenja u svetu, Brandstorm je tokom godina osvojio niz nagrada u području ljudskih resursa. U 27 godina postojanja, projekt Brandstorm je okupio više od 155.000 studenata sa više od 360 univerziteta iz preko 60 zemalja širom sveta. Takmičenje doprinosi L’Oréalovoj reputaciji jednog od najpoželjnijih poslodavaca omogućavajući mladim talentima da upoznaju kompaniju, izazove sa kojima se suočava, kao i korporativnu kulturu “iznutra”, razvijajući i povećavajući njihovu zapošljivost internim sistemom obrazovanja i edukacija. Svake godine tako Brandstorm pomogne 150 do 200 studenata širom sveta dajući im priliku da učestvuju i dokažu svoje veštine u kompanijskim programima za talente.

Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Korona nema šta da traži na ovoj srpskoj planini!, Gradski Magazin

Korona nema šta da traži na ovoj srpskoj planini!

Kada se predano radi na promociji, a prirodnim dobrima rukovode profesionalci kao što je to …

BAGETERIJA IMA PRVI TIM, A U TIMU BRUKA ĆURKA, ALFA PILE…., Gradski Magazin

BAGETERIJA IMA PRVI TIM, A U TIMU BRUKA ĆURKA, ALFA PILE….

UKOLIKO NIKADA NISTE IMALI PRILIKU DA PROBATE ALFA PILE, SADA JE PRAVI TRENUTAK, A PORED …

Leave a Reply

Your email address will not be published.