Najnovije Vesti
Tom Odel na Exitu, Gradski Magazin

Tom Odel na Exitu

IZVOR:B92 FOTO:MRPORTER

Jedna od najvećih muzičkih senzacija nove generacije i nagrađivani britanski kantautor Tom Odel, nakon nastupa na najvećim svetskim festivalima kao što su Glastonberi i Koačela, nastupiće za 15. rođendan Exit festivala na glavnoj bini upetak, 10. jula.

Mladi Dejvid Bouvi, kako ga je prozvala Lili Alen, osvojio je publiku i kritičare debitantskim albumom sa prvog mesta britanske top liste „LongWay Down“, sa kojeg se izdvojio i veliki hit-singl „Another Love“. Potvrda vanserijskog talenta 24-godišnjeg pevača, stigla je u vidu dva priznanja koje bi svaki muzičar lično poželeo najviše. Nagradu za najveća autorska dostignuća „Ivor Novello“, Odel dobija već 2014. godine, a pre njega su je osvajali Piter Gebrijel, Eurythmics, Dejvid Gilmur, Erik Klepton, Fredi Merkjuri i druge muzičke ikone.

Tom Odel i Sem Smit su prvi muškarci kojima je uručena nagrada BRIT Critic Choice posle petogodišnje serije izuzetnih dama Adel, Eli Gulding, Jessie J i Emeli Sande. Popularni engleski pevač trenutno priprema nove pesme koje publiku očekuju već na proleće u okviru turneje Forest Live gde će sa njim nastupati Robert Plant i Paloma Feit.

I dalje je aktuelan njegov poslednji hit singl „Real Love“, obrada istoimene pesme Džona Lenona, sa kojom je ove zime osvajao evropske topliste i pridružio je plejadi svojih romantičnih pesama kao što su „I Know“, „GrowOld With Me“, „Hold Me“ i druge.

Na pitanje da li se iza njegovih romantičnih stihova kriju stvarna iskustva, zvezda ovogodišneg Exita odgovara iskreno:

Tom Odel na Exitu, Gradski Magazin

„Slomljeno srce piše najbolje pesme. A onda se prepozna u pesmi i pozove te sa pitanjem: da li želiš da se ponovo zaljubiš?“.

Tom Odel dolazi iz malog grada Čičestera, gde od sedme godine uči klasični klavir, da bi sa trinaest napisao i prve pesme. Školovao se na dva muzička koledža, istovremeno radeći kao barmen i grabeći svaku priliku za nastupe i na najmanjim barskim pozornicama. U junu 2013. objavljuje debitantski album „Long Way Down“ koji izbija na prvo mesto britanske top liste, da bi potom usledio poziv Rolling Stonsa da otvori njihov gigantski koncert u Hajd parku 13. jula iste godine! Iako ga tog dana sprečava upala pluća, njegova vanserijske nastupe zabeležile su jednako velike festivalske pozornice kao što su Glastoberi, Koačela, T in the Park, Pinkpop, a ove godine taj zlatni niz upotpuniće nastupom na Petrovaradinskoj tvrđavi, za specijalno, rođendansko izdanje Exita!

O Zorica Stojković

Proveri takođe

DIS, KOMPANIJA DIS PROSLAVLJA JUBILARNI 30. ROĐENDAN! , Gradski Magazin

KOMPANIJA DIS PROSLAVLJA JUBILARNI 30. ROĐENDAN! 

Počevši od 12. februara 2021. godine, domaći trgovinski lanac DIS obeležava svoj 30. rođendan velikim …

Dr sci. Emilija Stojanović, DR SCI. EMILIJA STOJANOVIĆ (28) PREMA EXPERTSCAPE LISTI JEDNA JE OD TOP 10 BASKETBALL EKSPERATA U SVETU, Gradski Magazin

DR SCI. EMILIJA STOJANOVIĆ (28) PREMA EXPERTSCAPE LISTI JEDNA JE OD TOP 10 BASKETBALL EKSPERATA U SVETU

Dr sci. Emilija Stojanović (28. godina) iz Niša, rangirana je u top 10 svetskih istraživača …

Leave a Reply

Your email address will not be published.