, Toplina moderno-rustičnih enterijera, Gradski Magazin

Toplina moderno-rustičnih enterijera

Rustika kao element dizajnerskog pravca prilikom uređenja enterijera veoma je popularan trend, čije se implementiranje preporučuje čak i u izuzetno moderne enterijere. Ovakvi elementi i detalji dodatno oplemenjuje ambijent i čini ga toplijim, a rustična tekstura i toplina drvo dekora daju pravi kontrast modernoj jednostavnosti i dopunjuju je.

, Toplina moderno-rustičnih enterijera, Gradski MagazinUkoliko volite minimalistički nameštaj, pravi izbor je vitrina ENZO u dekoru opak bele boje, crnog drveta i bele lak folije, koja zajedno sa foteljom BARSELONA u bež štofu čini idealan spoj za ambijent dnevnog boravka. Ukoliko u ovakvom ambijentu želite da dodate toplinu drvo dekora sa određenom dozom rustičnosti, možete to učiniti tapetom u drvo dekoru na fokusnom zidu, koji se najčešće nalazi iza TV police. Uvođenjem ove tapete postiže se dodatna toplina ambijenta.

Moderno-rustični enterijeri obično ne sadrže mnogo boja ili paterna, a ukoliko ipak želite i boju u prostoru, možete je uneti dekorativnim jastucimaprekrivačimaumetničkim delima i ostalom dekoracijom, dok patern možete uvesti nekim interesantnim tepihom.

Najbolji opis moderno-rustične palete boja je jednostavnost, bez mnogo šara, paterna ili zidova jarkih boja. Tapacirani nameštaj, koji odlikuju jednostavne ravne linije, tanki nogari i svedene linije štepa, sjajno se uklapa u moderne enterijere, a akcenti u vidu tapaciranog nameštaja u boji ili tepih sa paternom upotpuniće ambijent.

Francuski ležaj BAZEL u žutom štofu svojim izgledom se odlično uklapa u ambijent moderne spavaće sobe, kao i trpezarijska klupa B510. Svojim dugim tankim nogarima klupa unosi dozu elegancije, izuzetno je praktična i predstavlja moderno rešenje za razne prostorije, tako da je odličan izbor postaviti je u produžetku ležaja za spavanje.

, Toplina moderno-rustičnih enterijera, Gradski MagazinSavet je da u moderno-rustičnom prostoru mešate potpuno suprotne materijale. Garderober SIERRA 180 OG u dekoru artisan hrasta sa ogledalom na jednom krilu predstavlja model garderobera savremenog dizajna, a čini ga upravo spoj suprotnih materijala. Komoda SARDINIA 4F takođe bi se odlično uklopila u predloženi ambijent, a spoj je topline naturalnog i rustičnog artisan hrasta sa primesama kontrasnih suptilnih crnih elemenata dekora.

Kada govorimo o primeni ovog trenda u uređenju trpezarije, razmislite o mešanju rustične drvene ploče sa modernim metalnim elementima na trpezarijskim stolicama. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da se opredelite za trpezarijski sto DOMUS u dekoru artisan hrasta i dodatkom crnog dezena na ploči, uz kombinaciju metalnih pletenih trpezarijskih stolica VRP 010VRP 001 ili VRP 001-K. Uz minimalističku lampu i crno-belu sliku na zidu, dobija se moderna trpezarija oplemenjena rustičnim drvo dekorom. Ukoliko imate dovoljno prostora na raspolaganju, predlažemo i dodavanje komode nešto manjih dimenzija, poput komode SARDINIA 4F, koja će uz autentično zidno ogledalo i upečatljiv svećnjak postati fokusna tačka vaše trpezarije.

Bilo da već imate postojeće arhitektonske elemente, poput izloženih drvenih greda na plafonu, ili biste sami  dodali neke kako biste postigli rustični izgled, predlog dizajnera enterijera je da ne oklevate previše u dodavanju drvo dekora na zidove ili kroz elemente nameštaja u rustičnom drvo dekoru. Na ovaj način ispratićete aktuelni trend, ali i učiniti da vaš dom bude još topliji i ušuškaniji.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin