tramvaji, TRAMVAJI OPET VOZE SAVSKOM: Linije javnog prevoza 11 i 12 spojile Novi Beograd i Banovo brdo sa centrom, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

TRAMVAJI OPET VOZE SAVSKOM: Linije javnog prevoza 11 i 12 spojile Novi Beograd i Banovo brdo sa centrom

Tramvajske linije 11 i 12 posle dve godine od obustave juče su konačno počele da saobraćaju Savskom ulicom.

Kako bi prostor bio kompletno uređen, potrebno je do 1. marta završiti radove na kolovozu, trotoarima i manjem delu Savskog trga.

Linije 11 i 12 ponovo su “proradile”, pa su tako građani iz novobeogradskih blokova i Banovog brda dobili direktnu vezu sa centrom grada, koja će dodatno rasteretiti saobraćaj i prenatrpane gradske linije.

– Konačno da i na ovoj trasi krene redovan saobraćaj, mislila sam da neću dočekati kraj rekonstrukcije – sa osmehom priča starija sugrađanka.

– Mnogo znači uspostavljanje ove linije, posebno za nas koji živimo na Banovom brdu. Sada neće biti tolikih gužvi u prevozu i što je najbitnije, brže će se putovati. Iako je bilo dosta odlaganja, bitno da je sve napokon završeno.

Za kompletno uređenje ovog prostora građani koji vozilima iz Nemanjine i Karađorđeve žele da uđu u Savsku ulicu moraće da se strpe još 20 dana. To je novi rok koji najavljuju gradski čelnici, za koji bi kompletna rekonstrukcija bitnog pravca trebalo da bude završena. Na ovih pedesetak metara puta mašine i radnici su prisutni tokom celog dana, a na ruku im idu i dobri vremenski uslovi. Trenutno se priprema kolovoz za asfaltiranje, postavljaju se stubovi javne rasvete i uređuju trotoari duž trase. Takođe je počela i sadnja drveća, koje će oplemeniti ceo prostor.

Preduzeće “Beograd na vodi” zaduženo je za uređenje ovog dela Savske ulice, pa je grad, bar na ovom projektu, bio vezanih ruku. Ipak, rokove su često pomerali, ali i molili radnike da “zapnu” i privedu posao kraju, koji će do 1. marta konačno biti kompletiran.

Izvor: Gradski magazin/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

, Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru, Gradski Magazin

Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru

Ukoliko želite istaknuti detalj u vašem enterijeru, razmislite o komodi. Pored izraženog stila, komoda je …

, Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena, Gradski Magazin

Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Kompanija Yanfeng kontinuirano se zalaže za sprečavanje klimatskih promena, pa je treći put zaredom od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin