, Trend zaobljenih linija u dizajnu enterijera, Gradski Magazin

Trend zaobljenih linija u dizajnu enterijera

Nameštaj sa zaobljenim ivicama ima svoju istoriju kada je u pitanju dizajn nameštaja, a sada se na velika vrata vraća kao trend u dizajnu enterijera. Isticanje oblina pomaže u omekšavanju izgleda ambijenata, stvarajući nežniji i prijatniji prostor, a može i skrenuti pažnju na određenu oblast vašeg prostora koju želite da istaknete. Zaobljene linije u svoj dom možete da implementirate na razne načine i tako doprinesete novoj energiji i osveženju prostora.

, Trend zaobljenih linija u dizajnu enterijera, Gradski MagazinPravi primer zaobljene geometrije koja će biti fokusna tačka u prostoru je trpezarijski sto T-TRIANGLE. Modernog je dizajna, a trougaoni oblik ploče unosi asimetriju u prostor i čini ga dinamičnim i atraktivnim. Praktičan je i zato što može stajati u prostoru i uz zid, a njegov dekor tamnog drveta lako se uklapa u skoro svaki enterijer. Uz njega se odlično uklapa trpezarijska stolica C510 koja komplementira zaboljenim ivicama stola, kao i trpezarijska klupa B510 koja može stajati ispod stola ukoliko se ne koristi.

Nameštaj zaobljenih ivica stvara osećaj prijatne estetike i udobnosti, a možete birati i manje komade nameštaja, poput taburea BRIŽ u tamnozelenom štofu, koji predstavlja izuzetan izbor dodatnog prostora za sedenje u modernim savremenim ambijentima.

Odlična je kombinacija nameštaja zaobljenih ivica sa komadima ravnih linija, što će u prostor, pored mekoće, uneti i neophodnu dinamiku. Elipsasti oblik taburea omekšaće ravne ivice sofe, kao što je to primer sa ležajem BOJANA u kombinaciji sa tabureom BRIŽ.

U uskim i malim prostorijama, nameštaj zaobljenih ivica će doprineti osećaju vizuelne prostranosti, dok je u kompaktnim ambijentima savršeno rešenje za izbegavanje nezgodnih uglova. Ukoliko postoji mogućnost, najbolje se ističe kada je uparen sa elegantnim arhitektonskim lukovima, okruglim i zaobljenim prozorima i talasastim pregradama, jer se postiže objedinjenost ovakve teme u stilizaciji enterijera.

, Trend zaobljenih linija u dizajnu enterijera, Gradski MagazinU većem životnom prostoru, zakrivljeni komad nameštaja može da napravi posebno privlačnu fokusnu tačku. Sjajan primer je dvosed CHATTO koji će ambijent učiniti dodatno atraktivnim. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da ga postavite tako da bude fokusna tačka ambijenta, a okružite ga pratećim akcentima, koji takođe mogu biti zaobljenih ivica. Neka i dekoracija bude zaobljenih ivica, poput okruglih ogledala na zidovima.

Trend nameštaja zaobljenih ivica svakako je postao je novi trend u dizajnu enterijera, a od kružnih okretnih stolica, do zakrivljenih sofa, ove sezone sve je u vezi sa prihvatanjem estetike oblijeg dizajna.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin