venac, Tribina na opštini Savski venac, Gradski Magazin
(Foto: Stefan Burmazević/Gradski Magazin)

Tribina na opštini Savski venac

Na tribini posvećenoj građanima beogradske opštine Savski venac govorili su dr Nebojša Stefanović (Ministar unutrašnjih poslova),  Goran Vesić (Gradski menadžer), Borko Milosavljević (pomoćnik gradonačelnika)

dr Nebojša Stefanović na tribini na Savskom vencu rekao da  Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi bespoštednu borbu protiv krupnog kriminala, Stefanović je istakao da policija neće zapostaviti ni sitan – razbojničke krađe, džeparenja. Izjavio je da će kroz reforme koje sprovodi MUP građani dobiti efikasnu policiju i poštene i odgovorne policijske službenike.

Tom prilikom, ministar je ukazao da, pre svega, policajac mora da bude pošten i odgovoran čovek, dodavši da u policiji radi najveći broj takvih ljudi.Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi bespoštednu borbu protiv krupnog kriminala, Stefanović je istakao da policija neće zapostaviti ni sitan – razbojničke krađe, džeparenja.

”Naš osnovni zadatak je da kroz reformu, građani dobiju efikasnu policiju. Policajca koji je vaš komšija, koga vi poznajete i koji poznaje vas, koji poznaje svaku ulicu i koji će sprečiti kriminalce da našoj deci diluju drogu, koji će ih uhapsiti i predati nadležnim organima“, istakao je Stefanović na tribini ”Bezbednost građana” u beogradskoj opštini Savski venac.

”U prethodnih godinu dana podneli smo 160 krivičnih prijava protiv različitih ljudi u policiji, zbog zloupotreba i drugih krivičnih dela za koje postoji sumnja da su ih počinili”, precizrao je Stefanović.

 dr Nebojša Stefanović o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja

venac, Tribina na opštini Savski venac, Gradski Magazin
dr Nebojša Stefanović (Foto: Stefan Burmazević/Gradski Magazin)

Govoreći o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, naveo je da će svima onima koji u vožnji budu imali preko dva promila alkohola u krvi ili budu vozili bez vozačke dozvole, biti oduzeto  vozilo.

”Naša deca nisu mete, ovo nisu trkače staze, Beogradom ne može da se divlja. Vozite normalno i pristojno, postoje ograničnja brzine i toga svi moraju da se pridržavaju”, naglasio je ministar policije.

Gradski menadžer Goran Vesić ukazao je da je Beograd za poslednjih godinu i po dana uspeo da sprovede finansijsku konsolidaciju.

”Javna preduzeća posluju bolje, kvalitetnije, stabilnije i zahvaljujući takvom poslovanju napravljene su značajne uštede u budžetu, tako da se grad nije zaduživao”, kazao je Vesić.

venac, Tribina na opštini Savski venac, Gradski Magazin
Goran Vesić (Gradski menadžer), Borko Milosavljević (pomoćnik gradonačelnika) (Foto: Stefan Burmazević/Gradski Magazin)

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI, Gradski Magazin

ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI

Ava shopping park za manje od dve godine posetilo više od 2 miliona ljudi, a …

, Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta, Gradski Magazin

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta Kada uređujemo naš životni prostor trudimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin