Klik do posla, Tržište poslova u Beogradu i Novom Sadu 2022: IT stručnjaci najtraženiji, Gradski Magazin
Promo

Tržište poslova u Beogradu i Novom Sadu 2022: IT stručnjaci najtraženiji

Poslednjih godina podaci pokazuju da su različite pozicije u IT sektoru na srpskom tržištu rada najtraženije. To je posebno slučaj sa većim gradovima Srbije, među kojima Beograd i Novi Sad prednjače u ponudi poslova za IT stručnjake. Oglasi za pozicije u IT-u se često objavljuju, ali se one i vrlo brzo popunjavaju, jer je potražnja i dalje mnogo veća od ponude. Posebno je veliki deficit stručnjaka na seniorskim pozicijama, pa su eksperti sa tim nivoom znanja vrlo traženi. 

U prvih šest meseci ove godine ponuda poslova za IT stručnjake skočila je za više od 50%, kako za seniorske, tako i za juniorske pozicije. Da su ovi podaci i te kako tačni, uverili smo se pretražujući sajt Klik do posla, gde je ponuda poslova za pozicije u IT-u uvek bogata i raznovrsna. Naša statistika je pokazala da je na rast ponude poslova u ovoj godini uticala globalna pandemija koronavirusa i da je skoro četvrtina ponuđenih poslova bila predviđena za rad od kuće.

IT poslovi koji će biti na ceni u 2022. 

Ukoliko razmišljate o karijeri u oblasti informacionih tehnologija i zanima vas koje su to najtraženije pozicije u IT industriji, onda ćete u nastavku teksta pronaći odgovore na ova pitanja i saznati koje su veštine potrebne za obavljanje nekih od najzahtevnijih poslova u ovoj industriji. 

Ekspert za cloud tehnologije

Da bi se ovaj posao kvalitetno obavljao potrebno je poznavanje cloud tehnologije, pa poslovi u ovom segmentu poslovanja kompanije podrazumevaju razvoj i implementaciju cloud strategije. Za obavljanje ovog posla potrebno je poznavati različite operativne sisteme, programiranje, administriranje mreža i sigurnosne sisteme. 

Razvoj veštačke inteligencije

Veštačka inteligencija (AI na engleskom) je sve više uključena u različite segmente naših života, pa ne čudi što su eksperti u ovoj oblasti vrlo traženi. Da bi se neko bavio ovim poslom potrebno je da završi fakultet na kome su se proučavale kompjuterske tehnologije, zatim da se dodatno specijalizuje u oblasti razvitka veštačke inteligencije. Znanja o mašinskom učenju i programiranju aplikacija, neophodni su za rad u ovoj oblasti. 

Stručnjaci za veb i softver i diveloperi za mobilne aplikacije

Dizajniranje, razvijanje, testiranje i implementacija različitih softverskih sistema, samo su deo posla koji obavljaju ovi stručnjaci. U njihove svakodnevne zadatke spadaju razvoj veb sajtova, desktop i mobilnih aplikacija, a kako bi to postigli oni koriste različite programske jezike poput Java, C++, HTML i sl. Za završavanje svih zadataka na dnevnom nivou, potrebno je da poseduju dobre organizacione veštine. 

Najkvalitetnija ponuda IT poslova na sajtu Klik do posla

Za sve mlade, koji razmišljaju o svojoj budućoj karijeri i žele siguran i dobro plaćen posao, sasvim sigurno neće pogrešiti ukoliko izaberu jedan od poslova koje smo predstavili u ovom tekstu. IT industrija se svakim danom svi više razvija i nudi brojne opcije za mlade koji žele da započnu svoju karijeru. Svakako u većim gradovima Srbije je ponuda poslova iz ove oblasti mnogo veća, jer se tu nalaze i neke od najznačajnijih IT kompanija u našoj zemlji. 

Ponuda IT poslova na sajtu Klik do posla je vrlo bogata i moguće je pronaći posao kako za početnike, tako i za mediore i seniore. Međutim, ovaj sajt ne nudi samo poslove u pomenutoj oblasti, već je njegova ponuda mnogo šira, pa ako tražite posao u Beogradu obavezno posetite ovaj sajt. Oglasi za posao u Novom Sadu takođe sadrže nešto i od IT ponude, jer ovaj grad ima sve više kvalitetnih kompanija iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. 

Izvor: PRessSerbia

O Marija S.

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Aquaworld, ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin