Klik do posla, Tržište poslova u Beogradu i Novom Sadu 2022: IT stručnjaci najtraženiji, Gradski Magazin
Promo

Tržište poslova u Beogradu i Novom Sadu 2022: IT stručnjaci najtraženiji

Poslednjih godina podaci pokazuju da su različite pozicije u IT sektoru na srpskom tržištu rada najtraženije. To je posebno slučaj sa većim gradovima Srbije, među kojima Beograd i Novi Sad prednjače u ponudi poslova za IT stručnjake. Oglasi za pozicije u IT-u se često objavljuju, ali se one i vrlo brzo popunjavaju, jer je potražnja i dalje mnogo veća od ponude. Posebno je veliki deficit stručnjaka na seniorskim pozicijama, pa su eksperti sa tim nivoom znanja vrlo traženi. 

U prvih šest meseci ove godine ponuda poslova za IT stručnjake skočila je za više od 50%, kako za seniorske, tako i za juniorske pozicije. Da su ovi podaci i te kako tačni, uverili smo se pretražujući sajt Klik do posla, gde je ponuda poslova za pozicije u IT-u uvek bogata i raznovrsna. Naša statistika je pokazala da je na rast ponude poslova u ovoj godini uticala globalna pandemija koronavirusa i da je skoro četvrtina ponuđenih poslova bila predviđena za rad od kuće.

IT poslovi koji će biti na ceni u 2022. 

Ukoliko razmišljate o karijeri u oblasti informacionih tehnologija i zanima vas koje su to najtraženije pozicije u IT industriji, onda ćete u nastavku teksta pronaći odgovore na ova pitanja i saznati koje su veštine potrebne za obavljanje nekih od najzahtevnijih poslova u ovoj industriji. 

Ekspert za cloud tehnologije

Da bi se ovaj posao kvalitetno obavljao potrebno je poznavanje cloud tehnologije, pa poslovi u ovom segmentu poslovanja kompanije podrazumevaju razvoj i implementaciju cloud strategije. Za obavljanje ovog posla potrebno je poznavati različite operativne sisteme, programiranje, administriranje mreža i sigurnosne sisteme. 

Razvoj veštačke inteligencije

Veštačka inteligencija (AI na engleskom) je sve više uključena u različite segmente naših života, pa ne čudi što su eksperti u ovoj oblasti vrlo traženi. Da bi se neko bavio ovim poslom potrebno je da završi fakultet na kome su se proučavale kompjuterske tehnologije, zatim da se dodatno specijalizuje u oblasti razvitka veštačke inteligencije. Znanja o mašinskom učenju i programiranju aplikacija, neophodni su za rad u ovoj oblasti. 

Stručnjaci za veb i softver i diveloperi za mobilne aplikacije

Dizajniranje, razvijanje, testiranje i implementacija različitih softverskih sistema, samo su deo posla koji obavljaju ovi stručnjaci. U njihove svakodnevne zadatke spadaju razvoj veb sajtova, desktop i mobilnih aplikacija, a kako bi to postigli oni koriste različite programske jezike poput Java, C++, HTML i sl. Za završavanje svih zadataka na dnevnom nivou, potrebno je da poseduju dobre organizacione veštine. 

Najkvalitetnija ponuda IT poslova na sajtu Klik do posla

Za sve mlade, koji razmišljaju o svojoj budućoj karijeri i žele siguran i dobro plaćen posao, sasvim sigurno neće pogrešiti ukoliko izaberu jedan od poslova koje smo predstavili u ovom tekstu. IT industrija se svakim danom svi više razvija i nudi brojne opcije za mlade koji žele da započnu svoju karijeru. Svakako u većim gradovima Srbije je ponuda poslova iz ove oblasti mnogo veća, jer se tu nalaze i neke od najznačajnijih IT kompanija u našoj zemlji. 

Ponuda IT poslova na sajtu Klik do posla je vrlo bogata i moguće je pronaći posao kako za početnike, tako i za mediore i seniore. Međutim, ovaj sajt ne nudi samo poslove u pomenutoj oblasti, već je njegova ponuda mnogo šira, pa ako tražite posao u Beogradu obavezno posetite ovaj sajt. Oglasi za posao u Novom Sadu takođe sadrže nešto i od IT ponude, jer ovaj grad ima sve više kvalitetnih kompanija iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. 

Izvor: PRessSerbia

O Marija S.

Proveri takođe

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin