U Malom pozorištu „Duško Radović” i ovog vikenda specijalno iznenađenje, Gradski Magazin

U Malom pozorištu „Duško Radović” i ovog vikenda specijalno iznenađenje

U Malom pozorištu „Duško Radović” i ovog vikenda specijalno iznenađenje: uzmeš tri karte, platiš dve, jednu dobiješ na poklon.

Na pertoaru pozorišta u Aberdarevoj 1 u subotu, 31. januara, u 17 sati je predstava „Noć u Merlinovom zamku”, dok će 1. februara u 12 sati nastupiti trio zvani kvartet u sada već čuvenoj predstavi „Tri praseta”. „Noć u Merlinovom zamku” je predstava o čarobnjaku Merlinu, najmoćnijem među vilama i vilenjacima koji dovodi zlu vešticu na suđenje, a za svedoke poziva junake iz popularnih crtanih filmova Volta Diznija: Malu Sirenu, Zver, Ivicu i Maricu, Duha iz Aladinove lampe, Kruelu de Vil i druge. Ovi popularni junaci zajedno sa decom (publikom) odlučuju na koji način će veštici biti presuđeno.

U Malom pozorištu „Duško Radović” i ovog vikenda specijalno iznenađenje, Gradski Magazin
Photo – holderhecke.de

Predstava obiluje vizuelnim efektima, songovima i plesnim numerama. Učestvuje osam glumaca, pirotehničari, animatori i tehničko osoblje pozorišta. „Tri praseta” najnovija lutkarska produkcija pozorišta u režiji Dragoslava Todorovića prati dogodovštine tri čuvena praseta. Dramatizaciju teksta uradio je Igor Bojović, a za napetost i neizvesnost do samog kraja zaduženi su gladni i lukaviji Lija i Vuk. Gudonije, Trutonije i Cica Gica ipak uspeće da se izbave u čemu će im zdušno pomoći papagaj Arčibald i još neko, neka to za sada ostane tajna.

Posle dve godine pozorište se u januaru vratilo na staru adresu u Aberdarevu 1 na Tašmajdanu. Zgrada pozorišta potpuno je renovirana i ovo je prilika da se naši sugrađani i sami uvere u velelepnost zdanja namenjenog dečjoj pozorišnoj umetnosti i kulturi uopšte.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!, Gradski Magazin

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!

Nakon kratke letnje pauze, u Kulturnom centru Blace biće održana prva u novom ciklusu edukativnih …

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!, Gradski Magazin

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!

5. avgusta u Sarajevu održano je deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin