Najnovije Vesti
novogodišnjoj noći, U novogodišnjoj noći razmenjeno 24,51 TB podataka, Gradski Magazin

U novogodišnjoj noći razmenjeno 24,51 TB podataka

U novogodišnjoj noći razmenjeno 24,51 TB podataka i skoro 13 miliona poruka u Vip mreži

U novogodišnjoj noći, u periodu od 20 časova 31. decembra do 8 časova ujutru 1. januara, razmenjeno je 12.877.547  SMS i MMS poruka kroz Vip mobile mrežu, dok je u inostranstvo poslato 102.620 poruka. Kroz mrežu je prošlo 2.826.305 poziva, od čega je čak 107.067 međunarodnih poziva, dok je kroz 3G i 4G mrežu prošlo čak 24,51 TB podataka, odnosno duplo više u odnosu na prošlu godinu.
 
U periodu najintenzivnijeg saobraćaja, od ponoći do dva sata ujutru, razmenjeno je 6.601.504 poruka, 1.125.807 poziva i 5,59 TB  podataka. Najveća zabeležena brzina mobilnog interneta na jednom pretplatničkom broju u Vip 4G mreži, koja ima najveću pokrivenost u Srbiji, iznosila je 106,22 Mbps.
 
U skladu sa trendom da se komunikacija sve više pomera sa klasičnih poruka i poziva na on-line platforme, Vip korisnici su tokom novogodišnje noći razmenili čak 12,7 TB više u odnosu na isti period prošle godine. Zato je ove novogodišnje noći razmenjeno manje SMS i poziva nego u istom periodu prošle godine.
 
Kako bi sve želje i čestitke upućene najmilijima stigle na vreme, Vip se i ove godine pobrinuo da poveća protok mreže, posebno kapacitet za prenos podataka, u uslovima pojačanog saobraćaja.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

OTVOREN POZIV ZA TROGODIŠNjI PROGRAM “IDEJE” FONDA ZA NAUKU REPUBLIKE SRBIJE, OTVOREN POZIV ZA TROGODIŠNjI PROGRAM “IDEJE” FONDA ZA NAUKU REPUBLIKE SRBIJE, Gradski Magazin

OTVOREN POZIV ZA TROGODIŠNjI PROGRAM “IDEJE” FONDA ZA NAUKU REPUBLIKE SRBIJE

Obeležena prva godišnjica rada Fonda za nauku Republike Srbije i otvoren program IDEJE koji je …

Kaspersky, Kaspersky pruža automatizovanu zaštitu svojim klijentima, Gradski Magazin

Kaspersky pruža automatizovanu zaštitu svojim klijentima

Kompanija Kaspersky i SolarWinds pomažu MSP-ovima da pruže automatizovanu sajberbezbednosnu zaštitu svojim klijentima Nakon integracije …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.