Najnovije Vesti
Učinite terasu vašom urbanom oazom, Gradski Magazin

Učinite terasu vašom urbanom oazom

Učinite terasu vašom urbanom oazom, Gradski MagazinSa dolaskom lepog vremena, svi poželimo da što više vremena provodimo napolju. S obzirom na to da nam obaveze ne dozvoljavaju da baš uvek izađemo iz kuće, možemo se potruditi da napravimo makar sličnu atmosferu kao u nekoj bašti kafića ili cvetnog parka. Mnogo je onih koji imaju prilike da uživaju u dvorištima i vrtovima svojih kuća i vikendica, ali se ipak veći broj ljudi, odlučujući se za savremeni gradski život, opredelio za život u stanovima.

Idealni trenuci provedeni kod kuće su upravo oni koje provedemo na terasi, zato je savet da slobodno vreme posvetimo uređenju ovog prostora i od naših balkona i terasa napravimo prave oaze mira. Za početak, možemo napraviti vision board, odnosno skicu ideja i detalja koje bismo želeli na svojoj terasi.

Budući da većina terasa i balkona ima hladne podove, najčešće pločice, one se uz malo mašte mogu utopliti stazama i ćilimima ili prostirkama koje su namenjene za spoljašnju upotrebu, a toplijoj atmosferi dodatno će doprineti i baštenski nameštaj u dekoru drveta. U zavisnosti od veličine terase, baštenski set može biti sa dve ili četiri stolice. Za ovakve ambijente je idealan nameštaj od ratana, koji će, pored praktičnosti, pružiti i neophodnu udobnost, a otporan je i na spoljašnje uticaje.

Neizostavan deo balkona ili terase je nameštaj za sedenje, a za one koji nisu ljubitelji garnitura i setova postoje i drugačiji izbori. To mogu biti komadne stolice, koje uvek možemo kombinovati sa drugim stolicama sličnog stila, kao i stočićima po želji i ukusu. Savršen primer je baštenska stolica MARGARITA koja je vizuelno privlačna, ali i izuzetno udobna.

Terasu dodatno oplemenjuju biljke, koje možemo saditi u žardinjerama, ali i saksijama koje ćemo rasporediti po terasi ili ih smestiti na neku prigodnu policu, poput police BS-1932. Ovakva polica unosi jedinstvenu estetiku u koncept životnog prostora, a njena višenamenska upotreba nam zapravo otvara mogućnost da je leti koristimo na našoj terasi za saksijsko bilje i dekor, dok joj u hladnijim mesecima uvek možemo naći mesto u drugim prostorijama. Uz sezonsko cveće, terasu bi trebalo da obogatimo i visokim zelenim sobnim biljkama, kojima je takođe potrebna sunčeva svetlost letnjih meseci. Biljke će  osvežiti i obogatiti ambijent, zaštititi nas od prašine sa gradskih ulica, a pomoći će i u neutralisanju vizuelnog sivila velikih gradova.

Pored već tradicionalnih stilova uređenja terase, ona se može opremiti tako da bude urbanijeg stila i pruži osećaj kao da smo u tropskom baru pored mora. Kombinacija barskog stola MOJITO sa barskim stolicama BJ-006, uz dodatak dekoracije i zelenila, idealna je za letnja druženja i učiniće terasu omiljenim mestom za večernji izlazak.

Za kraj, važno je napomenuti da moramo da se trudimo da prostor naše urbane oaze održavamo uvek urednim i spremnim za naše ušuškane trenutke u toplim letnjim danima i večerima, u samo našem ambijentu, a dodatni savet dizajnerskog tima Forma Ideale je da izbegnemo nepotrebne stvari na terasama.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

gradskom prevozu, PROMENE U GRADSKOM PREVOZU: Evo koliko putnika će moći da uđe u autobus, Gradski Magazin

PROMENE U GRADSKOM PREVOZU: Evo koliko putnika će moći da uđe u autobus

Svi prevoznici kao i Gradsko saobraćajno preduzeće dobiće obeveštenje o preporučenom broju putnika koji bi …

Dana primirja, PARKING SLOBODAN, SVE RADI: Povodom obeležavanja Dana primirja, u sredu bez promene radnog vremena u svim trgovinskim lancima, Gradski Magazin

PARKING SLOBODAN, SVE RADI: Povodom obeležavanja Dana primirja, u sredu bez promene radnog vremena u svim trgovinskim lancima

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra, veliki trgovinski lanci i tržni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.