, Ukida se privremeno smanjenje plata i kompanija planira da zaposli 200 novih pilota do decembra 2021. godine, Gradski Magazin

Ukida se privremeno smanjenje plata i kompanija planira da zaposli 200 novih pilota do decembra 2021. godine

, Ukida se privremeno smanjenje plata i kompanija planira da zaposli 200 novih pilota do decembra 2021. godine, Gradski MagazinWizz Air, evropska avio-kompanija sa najvećom stopom rasta, objavila je da od 1. oktobra 2021. godine vraća plate pilota na nivo pre kovida 19, čime postaje jedna od prvih avio-kompanija koja ukida privremeno smanjenje plata pilota usled pandemije. Ova vest dolazi u trenutku kada Wizz Air kreće u veliku kampanju zapošljavanja pilota i kabinskog osoblja u cilju ispunjenja svojih ambicioznih planova rasta.

Uz nastavak širenja poslovanja u okviru svoje mreže, Wizz planira da zaposli 200 pilota i 800 članova kabinskog osoblja do decembra 2021. godine. Wizz Air se obavezao da u narednih deset godina otvori više hiljada novih radnih mesta jer planira da utrostruči veličinu svoje flote aviona tipa 500 Airbus. Kako bi popunio pozicije koje ovaj rast zahteva, Wizz Air će zapoljavati u proseku 2000 novih ljudi godišnje do 2030.

Kampanja zapošljavanja sledi nakon godine naglog širenja poslovanja Wizz Aira, uprkos izazovima pandemije. Wizz Air je od marta 2020. godine otvorio 18 novih baza i uveo preko 300 novih linija u okviru svoje mreže, koja obuhvata Evropu i šire, i sada leti u kapacitetu od preko 100% u odnosu na period pre pandemije na preko 1000 linija ka 197 destinacija u 49 zemalja.

„Nema sumnje da je protekla godina bila izazovna za naš sektor, ali smo ponosni što danas možemo da objavimo da smo jedna od prvih avio-kompanija koja će vratiti plate pilota na nivo pre pandemije. Želimo da se zahvalimo svim zaposlenima na njihovoj stalnoj posvećenosti, velikom trudu i izdržljivosti koje su iskazali od marta 2020. Nastavljamo da se fokusiramo na održiv rast i radujemo se hiljadama novih zaposlenih koji će se u narednim godinama pridružiti našoj sve većoj porodici”, izjavio je Majkl Dilihent, izvršni potpredsednik i direktor operacija.

 Kandidati koji žele novu i uzbudljivu avanturu mogu da saznaju više i da se prijave ovde.

 

 O Wizz Airu    

 Wizz Air, evropska niskotarifna avio-kompanija sa najvećom stopom rasta, ima flotu od 142 aviona tipa Airbus A320 i A321. Tim posvećenih profesionalaca u oblasti vazduhoplovstva nudi kvalitetnu uslugu po niskim cenama karata, što Wizz Air čini omiljenim izborom preko 40 miliona putnika godišnje završno sa 31. martom 2020. Wizz Air je član Londonske berze pod oznakom WIZZ. Kompanija je nedavno ušla među deset najbezbednijih avio-kompanija na svetu po izboru airlineratings.com, jedine svetske rejting agencije u oblasti bezbednosti i proizvoda, i osvojila Nagradu za najbolju avio-kompaniju u 2020. godini koju dodeljuje ATW i koja predstavlja najviše priznanje i potvrdu izuzetnih rezultata na polju učinka, inovacija i kvaliteta usluga za jednu avio-kompaniju ili pojedinca.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin