Ukusi Francuske u klubu književnika, Gradski Magazin

Ukusi Francuske u klubu književnika

Sinoć, u „Klubu književnika“ nije se mogao naći prazan sto. Ljubitelji francuske kuhinje okupili su se da probaju specijalitete sa francuskog menija, kreiranog specijalno za ovu priliku.

Ukusi Francuske u klubu književnika, Gradski Magazin

“Klub književnika“ bio je jedan od hiljadu restorana u svetu izabranih da učestvuju u međunarodnom projektu „Ukusi Francuske“. Ovaj projekat organizovan je u saradnji sa francuskom ambasadom sa idejom da promoviše francusku kuhinju. Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, sa svojim suprugom posetila je “Klub književnika“  i podržala ovaj projekat koji slavi francusku gastronomiju.

Ukusi Francuske u klubu književnika, Gradski Magazin

„Ukoliko se ovogodišnji projekat pokaže uspešnim, „Ukusi Francuske“ treba da postanu tradicija. Ovo je prilika za druženje i razmenu iskustava šefova kuhinja koji učestvuju u ovom projektu“, naglasila je Moro.

 Francuski specijaliteti pripremani su na autentičan način dugogodišnjeg šefa kuhinje ovog restorana, Ljube Vasića, a glavni specijalitet je bila guščija džigerica koja je na meniju „Kluba književnika“ više od dvadeset godina.

Ukusi Francuske u klubu književnika, Gradski Magazin

„Guščija džigerica je prepoznatljivo jelo za „Klub književnika“. Tajna svih mojih recepata je u jednostavnosti, jer smatram da prirodnu aromu ne treba uništavati nepotrebnim začinima “, istakao je Ljuba koji je ovaj specijalitet naučio da priprema sam, po svom gurmanskom osećaju.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

ELEKTROMREŽA SRBIJE I KRALjEVINA ŠPANIJA POTPISALE UGOVOR O DONACIJI U VREDNOSTI OD 600.000 EVRA, Gradski Magazin

ELEKTROMREŽA SRBIJE I KRALjEVINA ŠPANIJA POTPISALE UGOVOR O DONACIJI U VREDNOSTI OD 600.000 EVRA

U prostorijama EMS AD potpisan je ugovor o donaciji između Fonda za promociju španske privrede …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin