UKUSNE MAKARONE SA SIROM, Gradski Magazin

UKUSNE MAKARONE SA SIROM

Gastro vodič:UKUSNE MAKARONE SA SIROM

Priprema ovog jela je jednostavna i jeftina. Ona ne zahteva da stojite satima pored šporeta, i nećete se umirisati na zapršku. Napravite svoje ukusno jelo uz malo truda.
Potrebni sastojci za dve osobe su:
140g makarona,
20g brašna,
120g edamera,
30g maslaca
240ml mleka
Način pripreme:
Narendajte sir unapred, jer kasnije nećete imati vremena. Napunite svoju posudu vodom i stavite je na ringlu da se zagreje voda. Kada voda provri ubacite makarone da se kuvaju. Makarone posolite po svojoj želji, i dodajte biber po želji. Makarone kuvajte dok nisu oko 80 odsto kuvane. Kasnije ćete ih dokuvati kada ih prebacite u posudu sa sosom.
Dok se makarone kuvaju nastavite sa postupkom.

Na tihoj vatri, u posudi srednje veličine, istopite maslac. Dodajte brašno i pržite na blagoj vatri oko 2-3 minuta. Dodajte 1/4 od ukupne količine mleka, sipajte u zapršku i brzo mešajate sve dok ne dobijete homogenu smemu. Postepeno dolijte ostatak mleka, uz neprekidno mešanje. Pojačajte vatru dok mleko ne proključa, kuvajte sos nekoliko minuta. Što duže kuvate, voda će ispariti i sos će postati gušći. Pripazite da sos ne bude previše gust. Kada ste dobili željenu gustinu sosa, dodajte sir da se istopi.

U posudu od sosa dodajte vaše makarone. Prokuvajte ih u sosu. Uživajte u jelu i ne plašite se suvišnih kalorija. Zadovoljstvo čine male stvari.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Brankov most sanacija, VAŽNA INFORMACIJA ZA BEOGRAĐANE: U ponedeljak počinje sanacija Brankovog mosta, Gradski Magazin

VAŽNA INFORMACIJA ZA BEOGRAĐANE: U ponedeljak počinje sanacija Brankovog mosta

Gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković objavio je na Tviteru da u ponedeljak počinje sanacija Brankovog …

KOMPANIJA LESAFFRE TRADICIONALNO DONIRALA HLEB I PECIVA ZVEČANSKOJ

Tradicionalno, povodom obeležavanja „Svetskog dana hleba”, kompanija Lesaffre je i ove godine donirala pekarske proizvode …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin