, Umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil, Gradski Magazin

Umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil

, Umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil, Gradski Magazin
Breakfast consists of bread, boiled eggs, black grape salad dressing, tomatoes, and sliced ​​onions.

Autor: Gundžan Dudani

Umerenost je važna u svim poljima, a umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil apsolutno su obavezne. To znači regulisanje ili kontrolisanje unosa hrane, kao i količine i intenziteta fizičke aktivnosti. Previše ili premalo zdrave hrane ili vežbanja izaziva neuravnoteženost u zdravlju.

Baš kad se prejedemo ili se previše opustimo u udobnim foteljama, zvono u našim glavama nas podseća da su umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil izuzetno važne. Kada jedemo previše sirove hrane ili one bez ulja, telo prestaje da prihvata druge vrste hrane, što može da izazove zdravstvene probleme. Cilj bi trebalo da bude fleksibilno telo, a ne da se držimo jedne vrste dijete.

Treba uvek da znamo da su umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil ključni, jer previše vežbanja može da izazove ozbiljne povrede kao što su istegnuće ligamenata ili bol u mišićima i slično. Trebalo bi da vežbamo onoliko koliko naše telo može da podnese. U isto vreme, ova izjava ne bi trebalo da se uzme kao izgovor da se uopšte ne vežba. Umereno vežbanje se zahteva od svih nas.

Trebalo bi da nam ishrana bude izbalansirana, ali bi trebalo i da uživamo u hrani za kojom žudimo povremeno, tako da su dani za varanje veoma važni. Nema pravila kojim danima bi trebalo to da radimo ili šta ćemo za to vreme jesti. Umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil mnogo znače, a naše telo će dati signale kada treba da se prepustimo svojoj omiljenoj hrani. Ali opet, ovo ne bi trebalo da se uzme kao izgovor da preterujemo u hrani svakog dana.

Ako pet dana kuvate kod kuće hranu izbalansirane nutritivne vrednosti i sa malo kalorija, ali potpuno uživate u svojoj omiljenoj hrani tokom jednog obroka vikendom, vi onda znate koliko su važni umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil. Svakako vodite računa o tome da sagorite višak kalorija vikendom, ukoliko postoji, tako što ćete povećati fizičku aktivnost tokom dana.

Kada se vikend završi, treba da se nastavi umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil. Tako se nikad nećete osetiti lišeno bilo koje vrste hrane ili kuhinje, a nećete preterivati ni sa svojim žudnjama. Uvek držite tu reč Umerenost u svojoj glavi i budite zadovoljni time što ste u mogućnosti da održite svoje zdravstvene ciljeve.

Trebalo bi da se potrudite da konzumirate raznovrsnu hranu koju telo zahteva, ali u skladu sa umerenošću. Trebalo bi definitivno da jedete hranu koju želite, a da radite i takve vežbe, jer umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil samo tako mogu da se ostvare. Trebalo bi da cenimo svaki zalogaj i da uživamo u njemu.

Ako vežbate intenzivno, napravite pauzu dan ili dva da se telo odmori. Ali kada odredite da imate fizičku aktivnost, posvetite joj se u potpunosti. Stav i pristup imaju važnu ulogu u zdravom načinu života. Ako želite da prolongirate zdrav životni stil srećni i bez lišavanja, zapamtite da su umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil od velikog značaja i pronađite zlatnu sredinu.

Izvor: https://www.kiipfit.com/moderate-eating-exercising-balanced-lifestyle/

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin