Umri muški rukomet: borba za finale, Gradski Magazin

Umri muški rukomet: borba za finale

Rukomet, sudeći prema fotografijama koje nam stižu sa aktuelnog prvenstva za žene u rukometu, važi za sport u kome “dobiješ više batina nego što pretrčiš”

 rukomet, Umri muški rukomet: borba za finale, Gradski Magazin

Rivali u polufinalu kontinentalnog prvenstva u rukometu biće Crna Gora – Španija i Norveška – Švedska, a mečevi će se igrati u petak od 18, odnosno 20:30 časova.
Rukometašice Crne Gore plasirale su se u polufinale prvenstva Evrope pošto su u Zagrebu savladale selekciju Švedske sa 30:29 (13:18). Aktuelne šampionke kontinenta ujedno su i pobednice grupe sa osam bodova. Španija je do polufinala stigla pobedom nad Danskom 29:22, uprkos trijumfu Mađarica nad osvajačem prve grupe Norveškom, koja je doživela prvi poraz na EP.

rukomet, Umri muški rukomet: borba za finale, Gradski Magazin

U drugoj grupi Švedska je prošla među četiri najbolja tima uprkos porazu od Crne Gore, jer je Francuskoj 20:18 nad Holandijom bilo nedovoljno da stigne +18 gol razliku rivalki. Najbolji strelac EP posle dve grupne faze je Rumunka Kristina Nagu sa 49 golova, a sa po 42 je prate Izabela Gulden iz Švedske i Karmen Martin iz Španije. Finale je na programu u nedelju od 18 časova.

rukomet, Umri muški rukomet: borba za finale, Gradski Magazin

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Irena Vujović, Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda, Gradski Magazin

Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas sednici skupštinskog Odbora za zaštitu životne …

Irena Vujović, Vujović i Kolanđeli: Sledeće godine kreće izgradnja regionalnih centara za upravljanje otpadom , Gradski Magazin

Vujović i Kolanđeli: Sledeće godine kreće izgradnja regionalnih centara za upravljanje otpadom 

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović sastala se danas sa regionalnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin