Uniqa podrzala Šekspir festival, Gradski Magazin

Uniqa podrzala Šekspir festival

Kao jedan od sponzora Šekspir festivala, koji će se odigrati od 25. do 30. juna u Vili Stanković u Čortanovcima, kompanija UNIQA nastavila je sa ulaganjem u kulturu.

Ove godine biće održan drugi po redu Šekspir festival u Srbiji koji će u prelepom ambijentu zamka na Dunavu prikazati predstave savremene svetske produkcije rađene po dramama Vilijama Šekspira.

Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, jeste da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Ovom prilikom, publika će imati retku priliku da poseti jednu od najlepših letnjih rezidencija u našoj zemlji napravljenu po ugledu na srednjovekovne zamkove u Lombardiji.

“UNIQA je do sada puno puta ulagalu u kulturnu scenu Srbije, a sada po prvi put podržava i jedan pozorišni festival. Potpisali smo ugovor o pokroviteljstvu na tri godine, jer smatramo da je koncept festivala izuzetan i da može da pretvori vilu “Stanković” u Čortanovcima u centar pozorišnog dešavanja Srbije. Očekujemo da će publika sa zdadovoljstvom posetiti Šekspir festival I uživati u odličnim predstavama”, rekla je Sonja Marić, direktor marketinga kompanije UNIQA u Srbiji.

uniqa, Uniqa podrzala Šekspir festival, Gradski Magazin

Na festivalu će biti predstavljeni teatri iz Belorusije, Irana, Makedonije, Srbije, kao i značajni šekspirolozi, edukatori i umetnici koji će učestvovati u pratećem programu festivala.
Kuriozitet predstavlja premijerno izvođenje predstave „Perikle“ u režiji Nikite Milivojevića kojim će festival biti otvoren.

Ideju o osnivanju ovog festivala inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave „Henri VI” u čuvenom Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine. Pored velike ljubavi prema Šekspiru, Nikita je bio vođen željom da se vila Stanković – izuzetan prostor zatvoren za javnost u Srbiji, učini atraktivnim kulturno-turističkim mestom.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Autonomna pokrajina Vojvodina – Sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Opština Inđija, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i kompanija UNIQA osiguranje.

 

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin