, Urbani stil kao imperativ današnjice, Gradski Magazin

Urbani stil kao imperativ današnjice

, Urbani stil kao imperativ današnjice, Gradski MagazinUkoliko se pronalazite u kosmopolitskom načinu života, volite moderan enterijer u vašem domu i želite da on odiše posebnim i prepoznatljivim duhom, onda je urbani stil uređenja enterijera za vas. Najznačajnija odlika ovog stila je kombinacija industrijskog i savremenog. Urbani stil je „stil potkrovlja“, koji podrazumeva izložene plafonske ili krovne grede, čelik, monumentalna umetnička dela izrađena od materijala iz prirode, pa do recikliranih. Međutim, ravnotežu unosi savremeni stil koji podrazumeva mekani, udobni nameštaj, tople boje, naglašen komfor, određenu dozu opuštenosti i prepušten je čistom hedonizmu.

Da biste postigli industrijski stil možete kombinovati neobrađene zidove od opeke sa podovima hladnih boja, metalnim delovima nameštaja i ležajem koji ostavlja utisak udobnosti, poput ležaja TIVOLI.

Neobrađene površine su odlike malo „težeg“ i „mračnijeg“ industrijskog stila, međutim, neophodni detalji poput kreativno postavljenih ogledala sa metalnim okvirima, koja reflektuju svetlost, doprinose balansu između industrijskog i savremenog stila, što, u stvari, predstavlja pravi, urbani stil. Prozračnost i osvetljenost mogu dolaziti i od prirodnih izvora svetlosti koji takođe umekšavaju i utopljavaju atmosferu.

I dekorisanje zidova doprinosi uređenju ambijenta, tako da se možete opredeliti za ilustracije koje predstavljaju umetničke poglede na velegrade i užurbani gradski život. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu i tapete kao najjeftinije i najbrže rešenje za dekorisanje i postizanje urbanog efekta. Jedan od najboljih primera je ambijent kreiran oko fotelje BARSELONA, gde dekor betona police MAURO, kao i tapete koje takođe ostavljaju utisak bojenog betona, predstavljaju prave karakteristike urbanog stila.

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin